Evenimentele începutului lunii august, în Prahova

Redactia -

Evenimentele începutului lunii august, în Prahova

Valea Prahovei a fost luată cu asalt şi în acest weekend de către turiştii aflaţi în vacanţă sau doar într-o plimbare de weekend.

La Sinaia, Castelele Peleş şi Pelişor au fost preferate de către turişti. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la Castelul Cantacuzino din Buşteni care a fost vizitat de turişti dis-de-dimineaţă.

Vremea a fost una prielnică pentru plimbările pe potecile munţilor, pentru plimbările cu ATV-uri, 4X4 sau cu mountainbike-uri.

Vineri, 28 iulie, la Câmpina a avut loc Concertul Extraordinar cu participarea maeştrilor Final de Masterclasses Contrabas şi Pian din cadrul Festivalului de Arte – Festival 4 Arts „Dan Iordăchescu”. Acest concert extraordinar a fost o ocazia extrem de rară pentru publicul românesc de a se bucura de măiestria unora dintre cei mai solicitaţi şi apreciaţi muzicieni pe plan mondial. Intrarea a fost liberă.

Duminica, 30 iulie, a avut loc la Casa Timiş Sea’s Finest Brunch, unde participanţii au descoperit farmecul preparatelor mediteraneene, pregătite cu rafinament de Chef Nico Lontras şi echipa sa de artizani gastronomi. A fost o călătorie însorită prin diverse regiuni din inima gastronomiei mediteraneene, unde participanţii s-au delectat cu un meniu special cu preparate din peşte, fructe de mare, caviar şi prosecco.

Tot duminică, 30 iulie, pe Esplanada Palatului Culturii din Ploieşti, în cadrul Stagiunii Estivală 2023 din perioada 23 iulie – 10 septembrie, ploieştenii au avut parte de o seară memorabilă de jazz. Ploieşti JAZZ Trio şi Corul Filarmonicii, sub îndrumarea dirijorului Eduard Dinu, au impresionat cu ritmurile lor muzicale vibrante şi armoniile corale uluitoare.

Mai multe detalii pentru următoarele evenimente din cadrul Stagiunii estivale 2023 găsiţi pe site-ul Filarmonicii, www.filarmonicaploiesti.ro

Pe 31 iulie, la Campina a concertat Krypton in cadrul spectacolelor stradale din parcul regelui Mihai. Accesul a fost liber.

Începând cu data de 31 iulie Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova în parteneriat cu un grup de iniţiativă locală au oficializat deschiderea expoziţiei-eveniment: Tidal Wave, 80 de ani de la „Valul Nimicitor”-1 august 1943, la Palatul Culturii, Sala Coloanelor. Evenimentul se v-a desfăşura până pe 11 august 2023.

Începutul lunii august anuntă o serie de evenimente culturale în Prahova

În cadrul Festivalul de Arte / Festival 4 Arts „Dan Iordăchescu” se anunţă un nou concert care îi va aduce în prim plan pe violonistul Aron Cavassi şi prof. Eliza Puchianu, celebrii pentru talentul şi dăruirea lor, care vor prezenta cursanţii pe care îi îndrumă cu un program de excepţie. Aceştia vor uimi cu virtuozitatea lor, cu pregătirea şi performanţa lor extraordinară.

Vino la concert, în răcoroasa Sală Mare a minunatei Case de Cultură „Geo Bogza” din Câmpina, pentru ca să-ţi umpli sufletul de o muzică de cea mai înaltă calitate. Violoniştii sunt acompaniaţi la pian de prof. Eliza Puchianu. Intrarea este liberă. Detalii pe pagina de evenimente a Centrului de Informare Turistică Câmpina, www.campinaturism.ro.

Pe data de 6 august 2023, la Câmpina, poţi să asculţi muzică europeană, cântată la calitate europeană, într-un cadru mirific românesc. Spectacolul „O Sole Mio – In memoriam Luciano Pavarotti” îl are invitat de onoare pe Thomas Paul (Copenhaga). Acest eveniment va avea loc în curtea Castelului Iulia Haşdeu. Intrarea este liberă.

În perioada 8 – 31 August 2023 Festivalul Internaţional „Enescu şi Muzica Lumii” se întoarce în Sinaia pentru o ediţie memorabilă.

„Sunt încântat că Festivalul Internaţional ‘Enescu şi Muzica Lumii’ revine la Sinaia în luna august pentru ediţia a 24-a. Ca în fiecare an, vom avea parte de o călătorie muzicală unică, în care pasiunea pentru artă şi muzică se va regăsi în fiecare acord şi notă interpretată. Festivalul ne propune 18 concerte unde vom avea ocazia să ne bucurăm de un program artistic divers, ce reflectă bogăţia şi diversitatea culturilor muzicale din întreaga lume. Vă invit cu entuziasm la Festivalul Internaţional ‘Enescu şi Muzica Lumii’ din Sinaia, pentru a ne bucura împreună de magia muzicii!” a declarat Vlad Oprea, Primarul oraşului Sinaia.

Toate evenimentele vor avea loc în locaţii prestigioase din Sinaia, precum Casino-ul, Castelul Ştirbey, Castelul Peleş, Casa Memorială George Enescu, Parcul Dimitrie Ghica, Biserica Catolică.

APDT Prahova este un parteneriat public-privat, model de bune practici, cu funcţiuni de OMD, organizaţie de management al destinaţiei, înregistrată din 2008 la iniţiativa ANAT.

APDT Prahova este membru în Consiliul Director al Alianţa pentru Turism (APT), Vicepresedinte al Consiliului Consultativ al Turismului şi de asemenea membru fondator şi vicepreşedinte Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT).

 

Foto: www.pexels.com