Evenimentele weekendului 22-23 iulie, în Prahova

Redactia -

Evenimentele weekendului 22-23 iulie, în Prahova

Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova prezintă evenimentele weekendului care vine, în judeţul nostru:

 

La Câmpina, vineri, 21 iulie 2023, Casa de Cultură „Geo Bogza” va găzdui un public numeros care vine din toată țara. Evenimentul debutează cu vernisajul cursanților maestrului Tudor Frâncu, veniți din Oradea, Târgu Mureș și București. Va continua cu Premierea câștigătorilor celor două concursuri online internaționale – cel de Creație Literară și cel de Arte Vizuale, unde s-au anunțat participanți din toată țara – de la Cluj la Brăila și Galați. Momentele de Premiere vor fi intercalate cu momentele muzicale oferite de cursanții la muzică – Prof. Dănuț Andrei. Toate acestea se vor petrece în minunata sală mare, proaspăt renovată și elegant mobilată, a Casei de Cultură „Geo Bogza” Câmpina. Intrarea este liberă.

În perioada 22-23 iulie 2023, la Ploiești va avea loc , un eveniment plin de grație și eleganță, care va aduce în prim-plan farmecul mașinilor de epocă, adevărate bijuterii mecanice pe 4  roți, și măiestria armăsarilor în cursele de trap, într-o atmosferă de poveste, la Complex Hipodrom Ploiești –  „De la cal, la cai putere”. Pentru detalii privind programul accesați link-ul: www.retrocarsromania.com.

Pe 22 iulie, la Azuga, este organizat traseul „TransBai emtb trails”. Traseul pregătit urmează drumul TransBai, ce face legătura între stațiunile Azuga și Bușteni aflate pe Valea Prahovei și comuna Valea Doftanei. Drumurile se unesc în lunca alpină a Munților Baiului, lângă Vârful Cazacu, la o altitudine de 1753 de metri. Traseul  ajunge spre Lacul Orjogoaia, bucurându-i pe participanți de priveliști epice spre Culmea Petru-Orjogoaia înainte de a coborî înapoi pe poienile de munte pentru a reveni pe Valea Doftanei, pe o potecă montană. Traseul are o variantă de 35 sau 45 km, în funcție de nivelul grupului. Se poate parcurge traseul cu biciclete mtb daca participanții sunt bine antrenați sau emtb, deasemenea se pot închiria biciclete mtb sau emtb.

 

APDT Prahova este un parteneriat public-privat, model de bune practici, cu funcțiuni de OMD, organizație de management al destinatiei, înregistrată din 2008 la inițiativa ANAT. Aceasta reunește într-un parteneriat public-privat alături actori din turismul prahovean Consiliul Județean, consili locale, hoteluri, agenți de turism, CCI Prahova, UPG.

APDT Prahova este membru în Consiliul Director al Alianța pentru Turism (APT), membru activ al Consiliului de brand al României, al grupului de lucru voucherele de vacanță, al grupului de lucru Organizații de Management al Destinațiilor (OMD) și de asemenea membru fondator și vicepreședinte Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT).