Eventim.ro – metode moderne în spriijinul fanilor Petrolului, pentru a le facilita achiziţia de bilete de intrare pe „Ilie Oană”

Redactia -

Marţi, 16 octombrie 2012, SC FC Petrolul a organizat o conferinţă de presă împreună cu noul său partener, Eventim.ro, care se va ocupa, de acum înainte, de distribuirea biletelor şi abonamentelor de intrare pe arena Ilie Oană, la partidele de acasă ale echipei „lupilor”. Alături de directorul executiv al SC FC Petrolul, Alexandru Crângu (în dreapta; Foto: Daniel Cosarek), şi de Bogdan Ungureanu (foto, în stânga), noul responsabil al serviciului de ticketing din cadrul clubului, s-a aflat Valentin Vasiloiu (foto, în mijloc), managing director la Eventim.ro. Cu acest prilej, în afara informaţiilor privind firma ce a beneficiat de externalizarea vânzării de tichete şi abonamente, ca şi a celor legate de opţiunea conducerii SC FC Petrolul pentru o astfel de formă de sitribuţie, oferite de către Vasiloiu, respectiv Crângu, s-au oferit şi precizări cu privire la modul în care va decurge operaţiunea până la finele acestui sezon. Cel dintâi a spus că „ne bucură foarte mult că noul contract pentru servicii integrale de ticketing a fost semnat cu Petrolul, fiindcă este vorba despre un nume de referinţă în fotbalul românesc. Un club cu public numeros, devotat, ce merită astfel cele mai bune servicii. Şi aici intervenim noi, oferind cele mai bune servicii în domeniu, cel puţin la nivel european. Vom lansa într-o perioadă foarte scurtă de timp bilete pentru meciurile rămase din tur, poate şi pentru cel cu FC Vaslui, dacă va fi programat tot anul acesta, urmând ca, în momentul în care stabilim toate datele, să lansăm şi pentru partidele din retur. Suporterii vor avea timp să-şi aleagă la ce meciuri vor să meargă, unde să stea… A doua schimbare vizează modul de distribuire a biletelor, pentru că Eventim.ro pune la dispoziţia clubului toate canalele moderne de ticketing, începând de la online, existând cam toate metodele de plată şi de livrare disponibile, şi continuând cu punctele de vânzare partenere ale noastre. În Ploieşti sunt 12, iar în ţară – 650, reţeaua fiind în expansiune”. În continuare, Andi Crângu a declarat: „Am luat această decizie, de a externaliza sistemul de vânzare a biletelor, din două motive. Primul – încă de la inaugurare ne confruntăm cu probleme cauzate de softul instalat, care a dat tot timpul erori, emiţându-se bilete pe acelaşi loc, dar şi multe alte probleme. Al doilea – am văzut cu toţii ce se întâmplă la casele de bilete, în zilele premergătoare meciurilor foarte importante. Vrem să evităm ceea ce s-a întâmplat înaintea celui cu Steaua, la care am făcut tot ceea ce am putut, la momentul respectiv, dar oamenii tot nemulţumiţi au fost”!

Modalitatea din prezent de distribuire a biletelor este una modernă şi mult mai eficientă, ca timp alocat acestei operaţiuni, cu amendamentul că abonamentele se vor comanda, de acum înainte, exclusiv online, din cauza datelor mai multe solicitate, fiind mai greu de colectat în magazinele partenere din Ploieşti şi judeţul Prahova, dar şi din ţară. Pentru a veni în întâmpinerea amatorilor de fotbal, care vor să fie prezenţi la meciurile următoare ale echipei „lupilor”, pe www.fcpetrolul.ro vor fi postate în curând toate detaliile legate de distribuţie. Tot aşa cum, fiecare spectator va primi, printat, un „îndreptar”, pentru a şti fiecare cum trebuie să procedeze. Dacă, la meciul de sâmbătă, 20 octombrie, ora 21.30, de pe „Ilie Oană”, se vor distribui mai puţine tichete, de fapt doar cele din spaţiul destinat galeriei echipelor adverse – FC Severin anunţând că nu va fi însoţită de suporteri – şi din spaţiul tampon, care nu-şi va mai avea rostul cu acest prilej, restul biletelor fiind achiziţionat la pachet, înaintea confruntării cu Steaua, pe viitor se vor vinde locuri în tot stadionul, cu restricţiile impuse la partidele de risc major. Plăţile se vor putea face prin transfer bancar, card sau cash, percepându-se o taxă de comandă, în valoare de 2 lei, pentru oricâte bilete va cumpăra o persoană, până la maximumul admis şi până acum, adică 5.