Ex-dinamovistul Gigi Mulțescu e cu gândul doar la Petrolul! În meciul din „Groapă”… nu are tată, nu are mamă!

Redactia -

Ex-dinamovistul Gigi Mulțescu e cu gândul doar la Petrolul! În meciul din „Groapă”… nu are tată, nu are mamă!

Odată cu apropierea meciului cu Dinamo, de duminică, 30 noiembrie 2014, ora 20.30, de la București, în direct pe „Look TV”, antrenorul Petrolului, Gheorghe Mulțescu (foto sus, dându-i sfaturi lui Mourad Satli, în fața arbitrului de rezervă, Cătălin Popa; www.fcpetrolul.ro), a cărui carieră, atât ca fotbalist, cât și ca tehnician, a fost legată în mare parte de clubul din Șoseaua Ștefan cel Mare, a fost „zgândărit” de reporterii de telviziune cu privire la acest duel. Deși s-a dezechipat, în ambele ipostaze, de foarte multe ori în vestiarul gazdelor de la arena din „Groapă”, Mulțescu a mărturisit că nu va avea vreo stare specială de spirit cu prilejul desfășurării partidei din penultima etapă a turului, gândurile sale fiind îndreptate exclusiv către pregătirea echipei sale pentru obținerea unui nou succes. Învins, de când i-a preluat pe „lupi”, odată cu demiterea lui Răzvan Lucescu, doar la (re)debutul său pe banca trupei găzarilor, în fața Stelei, la Ploiești, scor: 2-3, cel căruia i se mai zice și Turcul se știe că nu are mamă, nu are tată, atunci când vine vorba despre formațiile pe care le-a pregătit și nici nu se sfiește s-o afirme chiar public. Astfel, își motivează și jucătorii, care deja sunt optimiști în privința partidei din ultima zi a acestei săptămâni.

La televiziunea DolceSport, Gigi Mulțescu a declarat că „nu mai e un meci special pentru mine. Am întâlnit-o pe Dinamo din postura de adversar de atâtea ori, şi am învins-o de prea multe ori, încât repet că nu va mai fi nimic deosebit”! Statistica de dată mai recentă, scrie siteul aceluiași post, arată că antrenorul lui Geraldo Alves și al coechipierilor acestuia a câștigat în fața dinamoviștilor trei meciuri – două ca șef al staff-ului tehnic al Astrei, iar unul – al Petrolului, acea de neuitat victorie din capitala țării, 3-1, cu golurile fabuloase ale lui Hamza Younes, din foarfecă, și Damien Boudjemaa, de la mare distanță! De altfel, se spune despre Mulțescu că este un bun motivator când se desfășoară partide cu mare încărcătură psihică, așa cum va fi, cu siguranță, și cea mai aștepată a rundei următoare. Dat afară 2_stanga_micade la Dinamo, în mandatul lui Ionuț Negoiță, după ce concurase la alcătuirea aproape a întregului lot din prezent al „câinilor”, nu numai că el își cunoaște foarte bine adversarii de duminică, dar are de luat și o… revanșă în fața patronatului acestora.

Și jucătorii Petrolului se mobilizează, deocamdată vocal, în privința disputei, cel care a debutat cu gol în Liga I, în toamna trecută, internaționalul uruguayan Juan Angel Albin spunând tot la televiziunea DolceSport: „E un derbi. Toate derbiurile sunt grele, dar noi avem armele noastre„, fiind completat de către „îngerul păzitor” al buturilor găzarilor, brazilianul Peterson dos Santos Pecanha: „Va fi un joc greu. Dinamo este o echipă foarte puternică, cu jucători buni. Îi respectăm, dar noi vom lua cele trei puncte”! În luptă directă, pentru poziția de secondantă a Stelei la finele turului, cu CFR Cluj – formație care trece prin momente foarte delicate, din cauza neachitării salariilor, de câteva 3_dreapta_micaluni, și a renunțării, după runda din week-end a antrenorului principal de a-i mai pregăti pe Mario Felgueiras și compania -, petroliștii au nevoie de un rezultat bun la capătul disputei cu Dinamo. Evident, pentru a profita de un eventual pas greșit al ardelenilor, de care sunt despărțiți de numai un singur punct, în ierarhia la zi a Ligii I. Singura problemă ar fi accidentarea căpitanului echipei. Geraldo Alves – atacat brutal de fostul său coleg Ianis Zicu, în repriza a doua a întâlnirii cu ASA Târgu Mureș, ex-dinamovistul scăpând ciudat fără măcar vreun avertisment – așteaptă rezultatul unui RMN, pentru a vedea dacă va fi apt să intre pe teren duminică sau dacă li se va alătura lui Jean-Alain Andre Fanchone, Laurențiu Marinescu și Njongo Lobe Priso, cei care vor urmări sigur derbiul din tribună, fiind accidentați de mai mult timp sau de curând. Însă, recuperarea lui Filipe Teixeira (foto jos, faultat de Nicolas Gorobsov; www.fcpetrolul.ro), revenit cu un succes la jocul cu mureșenii, și dorința de a marca din nou a golgheterului Toto Tamuz (foto mijloc, flancat de Marius Constantin; www.fcpetrolul.ro) vor fi atuurile cu care Petrolul va încerca să compenseze absențele de duminică.