Ex-„lupul” Mihai Ene a ajuns la ASU Poli. Tot pentru „băieții în ghete” a semnat și Alin Manea, fost în probe, în vară, la Petrolul

Dragos Trestioreanu -

Ex-„lupul” Mihai Ene a ajuns la ASU Poli. Tot pentru „băieții în ghete” a semnat și Alin Manea, fost în probe, în vară, la Petrolul

Unul dintre fotbaliștii tineri, din categoria „U 21”, de la FC Petrolul Ploiești, disponibilizați în această iarnă, mijlocașul box to box Mihai Ene (foto la titlu, în stânga, la amicalul cu Chindia Târgoviște, din iarna lui 2018, de la CNF Buftea), în vârstă de 20 de ani, a ajuns, notează www.liga2.ro, la ASU Poli Timișoara (locul 11 în ierarhia eșalonul secund, după 21 etape disputate în a doua parte a anului trecut). Sosirea jucătorului împrumutat în vară la clubul găzarilor de la Academia Hagi a fost întâmpinată cu bucurie de antrenorul „băieților în ghete”, așa cum sunt alintați jucătorii echipei suporterilor timișoreni ai veritabilei Poli. Ploieștean de origine, Ene a semnat un contract pe 20 ianuarie 2019, a cărui scadență va fi în vara acestui an, pe 30 iunie, atunci când va redeveni jucătorul clubului dobrogean.

Tot la ASU Poli, scrie aceeași www.liga2.ro, a ajuns și a și semnat un angajament, în aceeași zi și pe aceeași durată ca și prahoveanul, un alt mijlocaș ofensiv care a trecut pe la Petrolul, vara trecută. Este vorba despre Alin Mihai Manea ((foto sus, în text, primul din dreapta; 22 de ani; 1,70 metri), venit în probe la Ploiești, de la CSU 2 Craiova, dar alegând până la urmă să meargă la contracandidata la promovare a „lupilor”, Chindia Târgoviște. Acolo unde nu a prea primit minute de la antrenorul Viorel Moldovan.

În sfârșit, a devenit un caz special iarna asta, la ASU Poli Timișoara, atacantul Romeo Bănică (foto jos, la minge; 19 ani), provenit tot de la Academia Hagi. Sosit și el la probe, la FC Petrolul, în urmă cu mai bine de șase luni, dar netrecându-le, Bănică a fost direcționat către municipiul de pe Bega, semnând pe un sezon cu trupa „alb-violeților”. Cea alături de care a bifat doar opt meciuri, însă, și nu a marcat niciun gol. El le-a creat probleme bănățenilor, neprezentându-se, potrivit www.liga2.ro, la reluarea pregătirilor și prelungindu-și sejurul în Germania. Pare astfel a nu mai dori să continue la ASU Poli, deși a semnat până pe 30 iunie 2019. Cu privire la situația lui, ironic, tehnicianul principal al lui ASU Poli, Cosmin Petruescu, a declarat că nu îl va deranja diomineața, din cauza… fusului orar, dar urma s-o facă după prânz, pentru a a fla ce gânduri are tânărul echipier al său din tur și cele două etape din retur.

Foto: www.fcpetrolul.ro, www.pressalert.ro și www.liga2.ro