Ex-petrolistul Walace s-a luat după Mihăescu și Zaharia. A semnat un contract pe doi ani și jumătate cu „Steaua lui Talpan”, după ce refacerea din Brazilia, facilitată de prietenul Sandro Raniere, a funcționat perfect!

Dragos Trestioreanu -

Ex-petrolistul Walace s-a luat după Mihăescu și Zaharia. A semnat un contract pe doi ani și jumătate cu „Steaua lui Talpan”, după ce refacerea din Brazilia, facilitată de prietenul Sandro Raniere, a funcționat perfect!

După o destul de extinsă, dar eficientă pe deplin perioadă de recuperare – în țara de origine – ulterioară rupturilor musculare repetate suferite cât a fost component al divizionarei secunde FC Petrolul Ploiești, fundașul central brazilian căsătorit în România, Walace Alves da Silva, rămas liber de angajament, a reușit să se pună pe picioare. Reamintesc că, plecat în Brazilia și beneficiind de serviciile unui preparator fizic personal al unui prieten fotbalist cu un CV important în Europa de Vest, compatriotul Sando Raniere, același Walace își manifesta speranța, într-un interviu acordat www.gazetaph.ro, că va reveni pe teren în primăvara aceasta. Așa s-a și întâmplat până la urmă.

Fotbalist bun, dar cu ghinion, acum în vârstă de 30 de ani, Walace Alves da Silva i-a urmat la CSA Steaua București, așa-zisa „Steaua lui Talpan”, pe foștii coechipieri ai săi de la Petrolul, mijlocașul central Mădălin Mihăescu și cel de bandă Alexandru Zaharia, alături de care se mai aflase și la defuncta Juventus București, în Liga 1. Acolo unde mai jucaseră și cu Ovidiu Ilie Moraru, redevenit acum coleg cu ei. Astfel, Walace a devenit, în fapt, ultimul jucător disponibilizat de clubul găzarilor, iarna aceasta, care și-a găsit o altă echipă la care să-și continue cariera. Potrivit „Steaua TV”, printr-un anunț oficial făcut pe Facebook, clubul bucureștean și cu secție de fotbal a semnat un contract întins pe o perioadă de doi ani și jumătate cu fostul titular al Petrolului în șase meciuri, în turul actualului sezon. La CSA Steaua, liderul detașat al eșalonului de elită al AMF București cu șanse foarte mari la adjudecarea competiției după un play-off, ca și pentru promovarea în Liga a III-a, prin câștigarea barajului din vară, Walace va mai fi coechipier și cu alți jucători cu prezențe destule și goluri multe pe prima scenă a fotbalului autohton.

Astfel, sub bagheta unui ex-component al SC FC Petrolul din anul promovării în Liga 1, 2011, dar nu numai, este vorba despre Daniel Oprița, o mare simpatie de-atunci a fanilor „lupilor”, se mai află acum, printre alții,  și fostul golgheter Elek Robert, și Valentin Bărbulescu, și ei echipați, odată, în galben și albastru, și Andrei Antohi, și Rareș Enceanu, și Florin Răsdan, și ploieșteanul Liviu Băjenaru, un ex-astrist. Beneficiind de un buget generos, ca și de un staff tehnic stufos, dar și valoros, „Steaua lui Talpan” a făcut eforturi financiare deosebite pentru a reuși măcar din a treia încercare accederea în Liga a III-a. Iar ultima achiziție, brazilianul Walace, se înscrie pe această linie, evident.

În cariera sa de până acum menționată de www.transfermarkt.de, Walace Alves da Silva a mai evoluat la FC Argeș Pitești, Rapid București, FC Olt Slatina, Daco-Getica București (ex-Juventus București), FC Voluntari, Dunărea Călărași, El Ittihad Alexandria (primul eșalon din Egipt), FC Petrolul Ploiești (din vara trecută și până pe 31 ianuarie 2020) și, de-acum, mai exact din 10 martie, CSA Steaua București. O coborâre actuală de două nivele, dar și posibilități mari de urcare, date fiind informațiile statistice de mai sus, nu-i așa?

Foto: www.fcpetrolul.ro, www.digisport.ro, www.csasteaua.ro și www.gsp.ro