EXCLUSIV. CS Cornu va deveni de la vară echipa-satelit a… Rapidului!

Redactia -

EXCLUSIV. CS Cornu va deveni de la vară echipa-satelit a… Rapidului!

Miercuri, 26 februarie 2014, la sediul Primăriei Cornu, în prezența edilului-șef al comunei prahovene, Cornel Nanu (foto sus), a inspectorului din cadrul compartimentului registratură, arhivă și relații publice, Valentin Marinică (foto mijloc), actual arbitru din comisia județeană de profil a AJF, a finanțatorului echipe CS Cornu, Mărgărit Ciobotaru, și a președintelui clubului sportiv local, Ionel Manta, au avut loc discuții cu noul președinte al Rapidului, Nicolae Manea, și cu directorul de imagine al acestuia, Lucian Ionescu. Tema a fost demararea unei colaborări între actuala divizionară secundă din capitala țării și echipa prahoveană din Liga A Prahova. Astfel, începând din returul întrecerii eșalonului de elită local, formația CS Cornu va beneficia de transferul a șase-șapte fotbaliști de la trupa giuleșteană – mai ales al unui portar -, dintre cei care vor rămâne în afara lotului „alb-vișiniilor” pregătiți de către fostul internațional Viorel Moldovan, în primul semestru al anului în curs. De la vară, se intenționează ca gruparea CS Cornu să devină „satelitul” Rapidului, cea care a trebuit să renunțe, de ceva vreme, la echipa a doua, după foarte mulți ani de actvitate a acesteia în al treilea eșalon. Însă, intrarea în procesul de insolvență a clubului bucureștean nu a mai permis a se beneficia și de o formație secundă.

Valentin_MarinicaDupă discuții, Nae Manea și Lucian Ionescu au vizitat noua bază sportivă a comunei (foto jos), situată în vecinătatea modernei săli de sport din localitate. Manea a fost foarte încântat de ceea ce a văzut la fața locului, declarând că „sunt echipe de eșalon secund care nu au la dispoziție condiții precum la Cornu, adică, așa o arenă și un astfel de spațiu de joc”. Primarul Cornel Nanu intenționează să inaugureze noua arenă la vară. Între timp, s-au asigurat dotări de lux, cum ar fi băncile de rezerve, de model german, dar care nu vor avea și tapițerie din imitație de piele, pentru că asigurarea acesteia ar fi depășit bugetul alocat investiției. Odată cu finalizarea obiectivului, noua asociere va avea drept țel, într-un proiect comun cu bătaie mai lungă, promovarea echipei locale în Liga a III-a, pentru a-i facilita astfel și Rapidului un „satelit” într-un eșalon aparținând de Federația Română de Fotbal. La finalul tratativelor de astăzi, Valentin Marinică a declarat pentru www.gazetaph.ro că, „în urma discuției cu domnul primar, a precizat că va da în folosință noua bază sportivă doar după ce tribuna va fi terminată în totalitate, Baza_sportiva_Cornuadică după ce va fi și acoperită, inaugurarea urmând a a avea loc de ziua localității Cornu, în a doua jumătate a lunii iulie, atunci când este programat și Festivalul Florilor de Tei – eveniment ceare a devenit o tradiție a comunei -, cel mai probabil meciul de deschidere urmând a se face în compania Rapidului„.

CS Cornu a promovat în vara trecută în Liga A Prahova și a terminat turul de campionat pe locul al 14-lea, cu șanse reale însă de a rămâne, și în sezonul viitor, la același nivel competițional. Antrenor-jucător al echipei este fostul jucător al Petrolului din Divizia A, Gheorghe Irimescu, unul dintre ex-mijlocașii apreciați ai grupării „galben-albaștrilor”, cu ani buni de prezență în prima întrecere internă, în echipamentul găzarilor. Dacă echipele prahovene nu au manifestat vreun interes pentru o astfel de asociere, se ajunge la situația în care vin altele, din afara județului, intuind posibilitățile certe de a avea avantaje în perspectivă, beneficiind de o bază sportivă cu destul ștaif și de un mediu propice creării premiselor dezvoltării unei piepinere de fotbaliști.