EXCLUSIV. De la clubul găzarilor se tot pleacă: ultimul – kinetoterapeutul tunisian Morthada Abdellatif

Redactia -

EXCLUSIV. De la clubul găzarilor se tot pleacă: ultimul – kinetoterapeutul tunisian Morthada Abdellatif

Morthada Abdellatif este un tunisian care a făcut studii superioare în România și le-a terminat cu specializarea în kinetoterapie. Nelipsit de pe arena Ilie Oană de la meciurile Petrolului, ca prieten apropiat al lui Hamza Younes, compatriot al său, fiind de altfel foarte bun amic și cu Ben Youssef Syam, fundașul central al Astrei Giurgiu, tot internațional și el al țării din nordul Africii, Mortha – așa cum îi zic cei apropiați – părea la început un… colaborator al agentului FIFA român, care trăiește în Franța, Mihai Joița, impresarul lui Hamza. Aplicând la o funcție în cadrul SC FC Petrolul, potrivit specializării sale, nord-africanul a avut succes și a intrat în pâine, cum se spune, pe vremea când antrenor al „lupilor” era Cosmin Contra. Cel cu care s-a înțeles foarte bine, la fel cum s-a întâmplat, de altfel, și cu Răzvan Lucescu, și cu Gheorghe Mulțescu. În ultima vreme, Morthada a slăbit 30 de kilograme, având o ambiție ieșită din comun, și arată acum ca tras prin inel. După cum se poate observa și din fotografiile sale postate pe pagina de pe o rețea de socializare.

2s_2Partida Petrolului cu Ceahlăul Piatra Neamț, din etapa a XI-a a campionatului Ligii I de fotbal din România, a fost ultima pentru maghrebian la clubul găzarilor, el acceptând oferta lui Victor Pițurcă de a-l urma în Arabia Saudită, la Al-Ittihad, dar nu în calitate de kinetoterapeut, ci de… translator al staff-ului acestuia. Nu ar fi fost deloc exclus ca intermediarul înțelegerii să fie… Vivi Răchită, unul dintre secunzii fostului selecționer al României, pe care îl va urma, și el, în Orient și care îl cunoștea mai demult pe Mortha. „Mi-am depus astăzi (n.r. – luni, 20 octombrie 2014) demisia de la club și voi pleca la Al-Ittihad, alături de domnul Pițurcă și colectivul tehnic al său, și mă voi ocupa de traducere, însă regret enorm că mă despart de Petrolul, fiindcă m-am simițit minunat aici” – ne-a declarat Morthada Abdellatif, după joc. El este un vorbitor perfect al limbii române, ca și, bineînțeles, al celei din spațiul arab, fiind de religie musulmană. Morthada speră ca, atunci când își va termina contractul cu Al-Ittihad, să mai există o portiță pentru a reveni 3_d3la Ploiești, la SC FC Petrolul. „Mă bucur că am fost înțeles și mi s-a permis să plec, pentru a accepta o altă provocare în carieră, însă nu voi renunța decât pentru o vreme la kinetoterapie” – ne-a mai spus tunisianul.

În urma plecării lui, nu pare că pe același post să mai fie angajat vreun alt specialist, Abdellatif fiind, de fapt, primul de acest fel de la SC FC Petrolul. Simpatizat de către toți cei din jur, Mortha lasă în urme regrete că va părăsi Ploieștiul. După Ovidiu Hoban și Adrian Mutu, Morthada Abdellatif este al treilea membru al familiei Petrolului care pleacă în plin sezon competițional de la echipă. În schimb, un singur nou-venit, în afara lui Gigi Mulțescu și al staff-ului acestuia – mijlocașul central israelian Shai Haddad, care urmează a primi certificatul internațional de transfer, pentru a fi bun de joc începând cu fostul derbi al Ploieștiului, cu Astra, ce se va disputa iar la Giurgiu. Cum Hamza Younes a părăsit Ploieștiul în iarnă, iar despre Ben Youssef se spune că o va face și el, fie în pauza dintre tur și retur, fie la finele contractului, vara viitoare, iată că trioul tunisian va dispărea cu totul din orașul ce l-a găzduit vreme de câțiva ani! De subliniat că Hamza, Ben Youssef, dar și un alt fost petrolist de pe vremea primului mandat al lui Mulțescu, Ben Djemia, sunt convocați frecvent la echipa națională a Tunisiei, grație foarte bunelor evoluții ale lor și din primul eșalon românesc de fotbal.

Foto: pagina personală de Facebook