EXCLUSIVITATE! După ani buni de „secetă”, Prahova are din nou un membru în Comisia Centrală a Arbitrilor de Fotbal din România

Redactia -

De la regretatul dr. Emil Vlaiculescu, cel care dă numele Comisiei Judeţene de Arbitri, din cadrul AJF Prahova, niciun localnic nu a mai intrat în componenţa Comisiei Centrală de Arbitri, din cadrul Federaţiei Române de Fotbal. Aşteptarea a luat sfârşit în toamna acestui an, spunându-se că un fost arbitru-asistent din Ploieşti, Ionuţ Borcan (foto, alături de soţia sa, Violeta, şi de fiica lor, Maria, la „Zilele Deschise” de vizitare a Arenei Naţionale), va fi cooptat, şi oficial, în CCA, după ce noua comisie va primi şi girul Comitetului Executiv al FRF. Se aude că Borcan va face parte din compartimentul tehnic, ocupându-se – împreună cu alţi colegi – de cursurile de pregătire şi de testări.

Tânărul ploieştean a fost vicepreşedinte, coordonator al şcolii de arbitri din cadrul comisiei judeţene de profil şi purtător de cuvânt al acesteia, în mandatul lui Cristian Nica, poate cel mai bun arbitru-asistent din România, în acest moment. Borcan a mai colaborat cu CCA şi în mandatul lui Ion Crăciunescu, pe probleme media. Cu siguranţă că acest anunţ îi va bucura pe foştii lui colegi şi elevi, în frunte cu Silviu Crângaşu, preşedintele AJF, şi Marian Deaconu, cel care a preluat conducerea CJA, după îndepărtarea lui Nica. A trecut cam mult până la actuala cooptare a unui prahovean, fiind însă bine că s-a deschis drumul şi pentru alţii din judeţ, în viitor. Ocupat cu porblemele de serviciu, fiind inginer la o firmă cu capital străin, din Ploieşti, Ionuţ Borcan nu a putut fi contactat pentru a confirma numirea sa în cadrul Comisiei Centrale de Arbitri, prezidată acum de către bucureşteanul Alexandru Deaconu, cel care are meritul de a fi ştiut ce colaboratori să aleagă.