EXCLUSIVITATE. O localitate din Prahova a interzis prospecţiunile şi exploatarea gazelor de şist

Redactia -

EXCLUSIVITATE. O localitate din Prahova a interzis prospecţiunile şi exploatarea gazelor de şist

Premieră în Prahova. Consiliul Local al unei comune din Prahova a emis două hotărâri prin care se interzice, pe raza localităţii, exploatarea gazelor de şist.

Este vorba despre localitatea Bucov. Dacă alte administraţii au închis ochii atunci când a venit vorba despre efectuarea de prospecţiuni, iată că administraţia din Bucov demonstrează că ştie să ia atitudine, în interesul public,  atunci când este nevoie.

Consiliul Local Bucov a adoptat, în cea mai recentă şedinţă, cu unanimitate de voturi, două hotărâri extrem de importante pentru comunitatea locală şi pentru viitorul ei.
Este vorba despre Hotărârea nr. 82, „Privind interzicerea explorării – dezvolării – exploatării gazelor de şist prin metoda neconvenţională pe teritoriul comunei Bucov” şi de Hotărârea nr. 83, „Privind  unele măsuri  privind  administrarea   suprafețelor de teren  care fac  parte  din domeniul  public  și privat al  comunei Bucov, județul  Prahova”, prin care se precizează, la articolul 1,  faptul că  „Art.1   Se interzice  desfășurarea de lucrări  ”de achiziție date geofizice 3D” pe  teritoriul  comunei Bucov, județul Prahova  precum și pe terenurile  ce aparțin  persoanelor fizice  care nu și-au dat acordul” . Vă prezentăm, în facsimil, cele două documente.

HCL_82_Bucov_gaze_sist_Page_1

HCL_82_Bucov_gaze_sist_Page_2

HCL_83_achizitii_date_geofizice_Page_1

HCL_83_achizitii_date_geofizice_Page_2