EXCLUSIVITATE. Veste bună pentru suporterii „lupilor”: Vlăduţ Morar a fost recuperat la un cabinet medical din Zalău!

Redactia -

EXCLUSIVITATE. Veste bună pentru suporterii „lupilor”: Vlăduţ Morar a fost recuperat la un cabinet medical din Zalău!

După ce a suferit o ruptură musculară, confirmată de radiografia magneto-nucleară (RMN) făcută la Bucureşti, la o clinică specializată, după meciul de la Chiajna, împotriva Concordiei, tânărul mijlocaş de bandă al echipei Petrolul Ploieşti, Vlăduţ Morar (foto, Facebook cabinet Lasergo), părea să fi terminat – ca şi căpitanul Laurenţiu Marinescu, şi el serios accidentat, iar de-acum şi Florent Sauvadet, de altfel – sezonul actual. Nu a fost deloc aşa, fiindcă el s-a decis să meargă pentru o recuperare rapidă la un cabinet medical din Zalău, „Lasergo”, acolo unde fusese tratat de mai multă vreme. Decizia a fost încununată de succes, iar antrenorul Cosmin Contra îl va avea astfel la dispoziţie în finala Cupei României pe internaţionalul de tineret.

În urma unui dialog purtat cu medicul proprietar al cabinetului mai sus-menţionat, dr. Gabriel Iluţă, acesta a declarat, în exclusivitate pentru www.gazetaph.ro, că „sunt cel care-l tratează pe Vlăduţ Morar încă de pe când era copil. La orice accidentare, mă sunau fie el, fie tatăl lui şi rezolvam. De data aceasta, a făcut-o tatăl, cel care – în urmă cu o săptămână – mi-a transmis că fiul său are dureri de coapsă, în zona inghinală. Undeva, în partea superioară a coapsei. Se tot întreba ce să facă, ce poate să aibă băiatul. După o ecografie care a relevat o leziune musculară de 1-2 milimetri, i-am recomandat să vină la cabinetul meu. Aşa a şi făcut, putând astfel să-l consult. Mi-a spus că are dureri la mers, palpare şi mişcări limitate. Drept urmare, i-am întocmit un program de recuperare, cu două tratamente pe zi. Acestea au constat în şedinţe de laser, fizioterapie, ultrasunete, magnetoterapie, crioterapie şi bioptron. După două zile, durerile au cedat, iar după şase, el a avut acces la piscină, pentru gimnastică. La finalul tratamentului, din punct de vedere medical poate fi apt de joc. Acum, urmează să se vadă cum este şi din punctul de vedere al pregătirii specifice fotbalului. Noi, aici, la Zalău, la cabinet, ne-am propus să-l facem bine pentru finala  Cupei României. Tocmai asta a fost şi întrebarea iniţială a mea. Pentru când trebuia să fie recuperat? I-am zis că îl fac bine dacă dă gol în finală!”.

După două veşti neplăcute, în privinţa lui Marinescu şi Sauvadet, antrenorul Cosmin Contra primeşte şi una încurajatoare, Morar putând să-l înlocuiască pe francez, cel puţin în ultimul act al aşa-numitei competiţii KO. Imediat ce Vlăduţ a părăsit Zalăul, dr. Gabriel Iluţă a predat, simbolic, ştafeta preparatorilor fizici ai echipei Petrolul, italianul Giovanni Melchiorre şi spaniolul Ignacio Nacho Martinez, plus bineînţeles şi omologului său, dr. Claudiu Stamatescu, pentru a-i continua munca perfectă – făcută la foc continuu şi pe termen scurt – şi a-l aduce astfel pe fotbalist la o capacitate bună şi din punctul de vedere al jocului propriu-zis. Rămâne acum de văzut dacă Vlăduţ Morar va marca în finală şi… cui îi va dedica reuşita, în afara căpitanului Laurenţiu Marinescu!