Exerciţiu antitero pe traseul unei magistrale Conpet

Redactia -

Exerciţiu antitero pe traseul unei magistrale Conpet

Un exerciţiu tactic de intervenţie anti/contrateroristă se va desfășura, în data de 17.05.2016, la punctul de lucru C4 Fetești, situat pe malul brațului Borcea al Dunării, în județul Ialomița. 

Locaţia C4 Fetești este amplasată pe traseul magistralelor care asigură transportul țițeiului din import către rafinăriile din Ploiești. 

           Acțiunea, organizată în colaborare cu Serviciul Român de Informații și Jandarmeria Română, face parte din planul de activități pentru anul 2016 pe componenta „Securizarea Sistemului Național de Transport al Țițeiului prin Conducte”, din cadrul programului „Siguranța Energetică a României”.

Tema aplicației este cooperarea structurilor specializate din cadrul Direcției Județene de Informații Ialomița, Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița, Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Ialomița și Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița pentru soluționarea unui incident de natură teroristă la instalaţii aparținând CONPET.

Sistemul Naţional de Transport al Petrolului administrat de CONPET S.A. este de importanţă strategică, conform Legii Petrolului nr. 238/2004. CONPET deţine infrastructură critică naţională, în baza  Hotărârii de Guvern nr. 1198/2012 privind desemnarea infrastructurilor critice naţionale.

„Avem scenarii elaborate privind amenințările la adresa infrastructurii naționale de transport, echipa de management a societății fiind implicată direct în combaterea amenințărilor și reducerea riscurilor de securitate pentru Sistemul Național de Transport al Petrolului.” – Liviu ILAȘI, director general al CONPET S.A.