Exerciţiu ISU în zona Sinaia. Scenariul: incendiu de pădure şi turişti căzuţi într-o râpă

Redactia -

Exerciţiu ISU în zona Sinaia. Scenariul: incendiu de pădure şi turişti căzuţi într-o râpă

În data de 28.09.2017, începând cu ora 10:00, la Ocolul Silvic Sinaia – zona Calea Moroieni se va desfășura un exercițiu cu forțe și mijloace în teren pentru antrenarea structurilor de intervenție în vederea îndeplinirii misiunilor specifice din competență, în ipoteza izbucnirii unui incendiu la fondul forestier și căutarea-salvarea persoanelor din zona montană.

Potrivit scenariului exercițiului, pe fondul unei instabilități atmosferice accentuate, cu frecvente descărcări electrice, un trăsnet aprinde vegetația uscată din zona confluenței Văii Izvorului cu Valea Seacă, incendiul dezvoltându-se rapid, totodată 6 adulți dintr-un grup de 7 turiști străini aflați în zona Cabanei Stâna Regală, au căzut într-o râpă de aproximativ 15 m adâncime. O victimă se află în stare foarte gravă, inconștientă cu diferite traumatisme craniene și abdominale impunându-se transportul cu elicopterul SMURD la spitalul Floreasca din municipiul București, după ce în prealabil a fost transportată de către echipele de căutare-salvare, în zona cabanei Stâna Regală, pentru a fi preluată de elicopterul SMURD.

Sosite la locul producerii evenimentului, echipajele vor proceda la organizarea operativă a intervenției pe sectoare, operațiunile de salvare și evacuare a victimelor din zona afectată desfășurându-se simultan cu acțiunile de localizare și lichidare a incendiului.

Pe timpul exercițiului vor fi testate procedurile comune de intervenție ale forțelor ISU Prahova și celorlalte structuri MAI, precum și reacția instituțiilor cu atribuții în managementul situațiilor de urgență.

ISU PRAHOVA