Experiment pe DN1: Şoferii au putut afla cum e să conduci băut sau drogat

Redactia -

Experiment pe DN1: Şoferii au putut afla cum e să conduci băut sau drogat

Pentru a atrage atenția, cu privire la riscurile la care se expun conducătorii auto, care se urcă la volan sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, polițiștii Serviciului Rutier Prahova împreună cu polițiștii din cadrul Compartimentului Analiză și Prevenirea Criminalității Prahova au organizat și desfășurat o acțiune infomativ preventivă pe DN1 în localitatea Potigrafu.

Astfel că, în cursul zilei de ieri, 7 septembrie a.c., pe parcursul a două ore, conducătorii auto au fost invitați să participe la un experiment care a presupus derularea de activități precum purtarea unor ochelari special concepuţi pentru a induce efectele consumului de alcool, respectiv de droguri.

Experimentul a urmărit conștientizarea acestora cu privire la modul în care consumul de droguri le afectează echilibrul, viteza de reacție, capacitatea de coordonare a mişcărilor, de a se orienta în spațiu și de a de aprecia distanțele și vitezele.

Totodată, pe întreg parcursul zilei de ieri, pe drumurile naționale din județ au fost verificate 200 de autovehicule și au fost efectuate 101 testări cu aparatele etilotest și drugtest.

În cadrul activităților, polițiștii Serviciului Rutier Prahova au aplicat 135 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 48.000 de lei.

De asemenea, în acțiunile desfășurate au fost reținute 9 permise de conducere, 3 pentru depășirea neregulamentară, 2 pentru conducere sub influența alcoolului, 2 pentru neacordare prioritate vehicule, 1 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 1 pentru comportament agresiv în trafic.

3 certificate de înmatriculare au fost retrase.

Alcoolul sau drogurile sunt incompatibile cu o conduită rutieră responsabilă. Conduceți prudent!