Explicaţia IPJ Prahova după ce poliţiştii au descins la o adresă greşită

Redactia -

Explicaţia IPJ Prahova după ce poliţiştii au descins la o adresă greşită

O percheziţie în Bucureşti la care au luat parte poliţişti de la IPJ Prahova s-a transformat într-o scenă de film de comedie. Mascaţii care încercau să deschidă cu forţa uşa unei locuinţe şi-au dat seama, în momentul în care persoanele din locuinţă le-au deschis, că au încurcat adresele, iar dincolo de uşă se află nişte persoane care n-au nici cea mai mică legătură cu cazul aflat în cercetare.

Dar iată explicaţia IPJ Prahova:
„În urma apariției în spațiul public a unor comentarii legate de o percheziție domiciliară efectuată ieri de polițiștii prahoveni în municipiul București, vă comunicăm următoarele:

La data de 15 februarie 2018, polițiștii Inspectoratului Județean de Poliție Prahova s-au deplasat în municipiul București, pentru efectuarea unei percheziții domiciliare în baza unui mandat emis de către judecătorul de drepturi și libertăți, cu respectarea prevederilor Codului de Procedura Penală.

La adresa indicată în mandat, după ce au sunat la ușă, conform procedurii, polițiștii au încercat pătrunderea în locuință prin forțarea ușii de acces, dar, în același timp, persoanele aflate în interior au răspuns și au deschis calea de acces. În urma identificării persoanelor aflate in locuință și a primelor verificări în cauză, s-a stabilit ca acestea nu au legătură cu dosarul penal aflat in cercetare, astfel că nu s-a continuat activitatea procedurală de percheziție.

Până în prezent, la unitățile de poliție nu a fost depusă nicio plângere cu privire la modul de intervenție în acest sens.”