Explozie la Spitalul Movila din Ploieşti. O pacientă care se afla în comă a suferit arsuri

Redactia -

Explozie la Spitalul Movila din Ploieşti. O pacientă care se afla în comă a suferit arsuri

Update 2: Comunicatul transmis de către ISU Prahova: „La data de 26 februarie a.c., în jurul orei 14.30, polițiștii din cadrul Secției nr.2 de Poliție Ploiești au fost sesizați despre faptul că în incinta unei unități medicale din municipiul Ploiești ar fi izbucnit un incendiu.

În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, stabilindu-se faptul că aspectele sesizate se confirmă, din primele verificări, reieșind faptul că incendiul ar fi izbucnit într-un salon în care se afla internată o singură pacientă, de 83 de ani.

Pompierii sosiți la fața locului au lichidat incendiul, în urma acestuia rezultând vătămarea corporală a pacientei, care ar fi suferit mai multe arsuri la nivelul corpului, aceasta fiind transportată la o alta unitate medicală, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.

La acest moment, polițiștii efectuează cercetări în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs incendiul și luării măsurilor legale care se impun.”

Update: Victima era în comă în momentul producerii deflagrației, fiind dependentă de oxigen. Aceasta prezinta arsuri pe 16% din suprafața corporală și la nivelul căilor aeriene. Va fi intubata și transportată la UPU Ploiești.

Luni a avut loc la Spital Movila din municipiul Ploiești o explozie neurmata de incendiu într-un salon. O pacientă de sex feminin, în vârstă de aproximativ 80 ani, a suferit arsuri. Este singura victima, este conștientă, cu arsuri pe aproximativ 50% din suprafața corporală. Se deplasează la fața locului ambulanța de terapie intensivă mobilă. De asemenea, s-au deplasat 3 autospeciale de stingere, o ambulanță SMURD și o autospecială de primă intervenție și comandă.

Împrejurările producerii deflagrației vor fi stabilite ulterior, transmit cei de la ISU Prahova.