Expoziţie de pictură indiană la Muzeul de Artă Ploieşti

Redactia -

Afis_IndiaMuzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus“ organizează miercuri, 17 octombrie 2012, ora 17.00, la sediul său din Ploieşti, Bulevardul Independenţei nr.1, vernisajul expoziţiei de pictură „INDIAN TRADITIONS” a artistei KIRAN SONI GUPTA (India).

Kiran Soni Gupta, actualmente înalt funcționar al Serviciului Public din India din anul 1985, delegat în guvernul regiunii Rajasthan, recent numită în funcția de Divisional Commissioner, Ajmer, este o figură bine cunoscută în India, în calitatea sa de artist, reformator social şi umanist. Absolventă a Universităţii Harvard, primeşte câteva burse de mare însemnătate pentru cariera sa administrativă: bursa Mason Fellowship, precum şi Master în Administrație Publică, la Kennedy School of Government. Alături de responsabilitățile profesionale, artista a încercat să țină pasul cu orientările actuale în domeniul picturii. Această expoziţie este ca o călătorie de explorare a sufletului și mediului în care a trăit ultimii douăzeci de ani de carieră. Carierei artistice i s-a alăturat şi cea pedagogică – artista dând curs oportunități de a preda despre etnografie indiană, la Centrul Est-Vest, Hawaii și Centrul de Educație a Adulților Harvard; dar şi carierei publicistice – publicația The Times din India a publicat o trilogie de cărți: „Beyond Strokes”, „Kiran’s Art Renderings” și „Femeia – Cea mai fină creație a lui Dumnezeu”, bazate pe lucrările pictate de artistă în peste două decenii de activitate.

 

Realizări artistice:

  • 2010 Expoziţia de Artă ”Marele deşert indian”, inaugurată de LordSwaj Paul, Centrul Nehru, Londra
  • 2009 Artistul anului
  • 2009 Realizatorul anului
  • 2008 Simfonia Desertului, Cottage Art Gallery, New Delhi
  • 2008 Premiul Kala Shiromani, Jodhpur
  • 2007 Fundaţia Valparaiso,Mojacar, Spania
  • 2006 Fundaţia J. K. Galbraith,Universitatea Harvard
  • 2005 Ray Vernon Fellowship,Universitatea Harvard
  • 2004 Premiul Naţional de Pictură la ed. a 63- a a Expoziţiei Naţionale de Artă “MATTERS OF HEART”– India,Hyderabad
  • 2003 Premiul Naţional de Pictură la Expoziţia de artă “FAMINE” din cadrul Platinum Jubilee All India

 

Expoziția de pictură cu titlul „Indian traditions” cuprinde lucrări reprezentând viață, cultura și moduri de viață din India şi se va afla pe simezele Muzeului de Artă din Ploieşti în perioada 17 octombrie – 10 noiembrie 2012. Vernisajul expoziţiei se va desfăşura în prezenta Excelenţei sale Ms. M. Manimekalai, Ambasadorul Indiei în România, precum şi a numeroase oficialităţi locale române.