Extinderea şi modernizarea UPU a Spitalului Judeţean demarează luna aceasta

Daniel Dimache -

Extinderea şi modernizarea UPU a Spitalului Judeţean demarează luna aceasta

Încă o veste bună pentru prahoveni vine de la Bogdan Toader!

Președintele Consiliului Județean Prahova anunță că pe data de 17 octombrie, va fi predat amplasamentul pentru demararea lucrărilor de extindere și modernizare a Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Ploiești.

Este important de știut faptul că lucrările de extindere, reabilitare și modernizare a Unității de Primiri Urgență vor fi efectuate în etape. Prima etapă va viza extinderea UPU, iar ulterior, în aproximativ șase luni, vor fi efectuate lucrările de reabilitare și modernizare a actualelor spații existente. La acel moment, activitatea UPU se va muta, pentru o perioadă, în zona ambulatoriului de la Spitalul Județean Ploiești.

Durata de implementare a proiectului este de 50 luni, termenul de finalizare fiind estimat la data de 5 mai 2021, iar valoarea lucrărilor va fi de peste 18,7 milioane de lei, din care 6,7 milioane de lei reprezentând investiții nerambursabile.

În ultimii 3 ani, Spitalului Județean de Urgență Ploiești s-a aflat pe lista de priorități a Consiliului Județean Prahova, beneficiind de modernizarea și recompartimentarea tuturor secțiilor.