Fabrica de țigarete umple Ploieștiul de scrumiere pentru colectarea selectivă a chiștoacelor

Daniel Dimache -

Fabrica de țigarete umple Ploieștiul de scrumiere pentru colectarea selectivă a chiștoacelor

Primăria Municipiului Ploiești în parteneriat cu compania British American Tabacco derulează programul „ALEGE ASUMAT UN ORAȘ CURAT”prin intermediul căruia peste 260 de scrumiere stradale vor fi amplasate în orașul nostru.

 

Municipiul Ploiești este al patrulea oraș din țară care beneficiază de aceste dispozitive de colectare a mucurilor de țigară, ce vor fi amplasate în parcuri, Centrul Civic, Bulevardul Independenței și alte zone publice din oraș.

 

Astfel, începând de luna aceasta, fumătorii din municipiul Ploiești vor avea la dispoziție peste 260 de scrumiere stradale, special create pentru colectarea selectivă a mucurilor de țigară.

 

Campania „ALEGE ASUMAT UN ORAȘ CURAT” derulată de British American Tabacco în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploiești și Green Academy are ca obiectiv creșterea nivelului de conștientizare a impactului alegerilor individuale asupra mediului și a comunității și a faptului ca simple gesturi precum aruncarea chiștocului la scrumieră în loc de stradă poate contribui semnificativ la protejarea mediului.

 

Ploiești este cel de-al patrulea oraș care se alătură campaniei ALEGE ASUMAT UN ORAȘ CURAT, după București, prin Sectorul 3, Iași și Constanța.

 

De la debutul campaniei, peste 2 tone de chiștoace au fost colectate selectiv în scrumierele stradale amplasate în celelalte trei orașe partenere. Mucurile de țigară sunt colectate selectiv, stocate în containere de plastic și transportate la stația de sortare de unde sunt transmise împreună cu alte deșeuri valorificabile energetic către fabrici de ciment, în vederea valorificării prin incinerare cu recuperare energetică. Datorită compoziției, mucurile de țigară ard în totalitate, filtrele performante ale incineratorului blocând degajarea în atmosfera a oricăror gaze nocive.

 

Modelul de scrumieră stradală ce va fi amplasat în municipiul Ploiești a fost creat de un artist român și votat între primele trei cele mai bune proiecte ale concursului național de design organizat în acest an de revista de arhitecturăigloo”. Conceptul designului sugerează ideea unui stup, în care gesturile individuale se reunesc pentru binele comun.

 

Mă bucur că municipiul Ploiești este al patrulea oraș din România care se alătură campaniei ALEGE ASUMAT UN ORAȘ CURAT.  Așa cum ați observat în ultimul an, Primăria municipiului Ploiești este dornică să se implice în proiectele cu impact pozitiv asupra mediului, asupra vieții ploieștenilor și este deschisă colaborării cu mediul de afaceri, ONG-uri și societatea civilă.

ALEGE ASUMAT UN ORAȘ CURAT este un proiect important pentru ploieșteni, deoarece prin intermediul acestei campanii se creează infrastructura necesară colectării și valorificării energetice a mucurilor de țigări, cu zero impact asupra mediului.

 

Astfel, în cadrul acestui proiect în municipiul Ploiești se vor monta 262 de scrumiere în centrul pietonal, în parcuri, pe Bulevard și în alte locuri unde se fumează de obicei pe stradă.

Speranța mea este să vedem cât mai puține mucuri de țigară pe stradă” a declarat, în contextul acestei campanii, viceprimarul municipiului Ploiești, doamna Magdalena Trofin.