Face ce face prahoveanca Ana Bogdan Măgeanu și mai detonează câte o bombă: victorie, la AO, la numărul 10 mondial și intrare, în sfârșit, în Top 100!

Dragos Trestioreanu -

Face ce face prahoveanca Ana Bogdan Măgeanu și mai detonează câte o bombă: victorie, la AO, la numărul 10 mondial și intrare, în sfârșit, în Top 100!

Prezentă direct pe tabloul primului Mare Șlem al anului, Australian Open  (AO), de la Melbourne, tenismena Ana Bogdan Măgeanu, născută la Sinaia și căsătorită cu președintele Federației Române de Automobilism Sportiv, Norris Măgeanu, a reușit să se califice în turul al II-lea! Iar asta după un succes clar, 6-3; 6-2, obținut în dauna numărului 10 din ierarhia WTA, franțuzoica de origine sârbă Kristina Mladenovic. Prahoveanca a profitat la maximum de criza în care se află jucătoarea din Hexagon, care nu a mai câlșigat un meci încă din prima zi a lunii august 2017, eșecul în fața româncei fiind al 15-lea consecutiv pentru Mladenovic! Dar asta nu știrbește cu nimic din meritele româncei.

Ca urmare a acestei victorii absolut suprinzătoare, dar meritate, Ana Bogdan Măgeanu și-a văzut visul cu ochii, reușind să pătrundă pentru prima oară în Top 100, fiind acum pe poziția a 98-a și făcând un salt de șase locuri, de pe 104. Un loc pe care se afla înaintea partidei cu tenismena din Franța. Astfel, Ana s-a alăturat mult mai bine clasatelor ei compatrioate, Simona Halep (1 WTA), Sorana Cârstea (36) și Irina Begu (37), în turul secund de la Australian Open, urmând a mai primi puncte în ierarhie, indiferent de rezultatul meciului viitor, cu Yulia Putintseva (51), jucătoare din Kazahstan. Deși mai bine clasată, Putintseva nu este de neînvins, anul trecut, Ana reușind câteva surprize mari, îndesebi la Bucharest Open, acolo unde a fost eliminată greu, în semifinale, de germana Julia Goerges, în prezent pe locul  11 WTA.

Foto: www.libertatea.ro