Fără a fi fost obligat, clubul cu patronat privat ACS Petrolul ’52 Ploiești a făcut public certificatul fiscal cu valoare zero! Se așteaptă replica acelora care au tot pus la îndoială absența datoriilor găzarilor, dar și o mare criză în buget!

Dragos Trestioreanu -

Fără a fi fost obligat, clubul cu patronat privat ACS Petrolul ’52 Ploiești a făcut public certificatul fiscal cu valoare zero! Se așteaptă replica acelora care au tot pus la îndoială absența datoriilor găzarilor, dar și o mare criză în buget!

Înainte de toate, dacă s-a uitat cumva, ACS Petrolul ’52 Ploiești este un club cu patronat privat, aparținând fostelor glorii – titulatură generică a membrilor fondatori. În acest context, neconsumând bani publici, ACS Petrolul ’95 nu era obligat să prezinte în public nici bugetul anual de încasări și cheltuieli, nici cuantumul eventualelor datorii. Asta pentru buna regulă a celor care nu cunoșteau încă acest aspect legal. Însă, în momentul în care, odată cu deja-cunoscuta retragere a partenerului finanțator, Veolia Energie, au apărut discuții cu privire la eventualitatea unui sprijin primit din partea municipalității. Unul posibil – s-a zis – numai în baza unei asocieri cu SC Hale și Piețe, o societate aflată sub pulpana Primăriei Ploiești, situație în care s-a solicitat imperios de către aceasta o transparență totală în privința tuturor resurselor clubului găzarilor și a cheltuirii acestora.

Evident, în momentul în care s-ar fi bătut palma în privința unei asocieri, iar ajutorul material era astfel acordat oficial, fiind la mijloc bani publici devenea obligatorie raportarea modului cheltuirii acestora. Nu – nota bene! – și a celor proveniți din mediul privat, nicio societate comercială de acest gen netrebuind să facă public totalul fondurilor sale, modul de încasare și de cheltuire al lor. Sper că acum este totul clar. Cu mențiunea că, din moment ce – până astăzi – nu există vreo asociere între ACS Petrolul ’52 și Primăria Ploiești, gestul conducerii clubului de a face public certificatul fiscal emis de către ANAF reprezintă EXCLUSIV RESPECTUL pe care îl poartă aceasta față de suporteri, cei îngrijorați de zvonistica fatalistă, tot mai intensă, lansată dinspre diferite personaje mai mult sau mai puțin legate oficial de lumea sportului. Cel puțin, așa se deduce în urma postării pe www.fcpetrolul.ro, astăzi, 14 octombrie 2021, a certificatului fiscal cu valoare zero, însoțit de un comunicat edificator (vezi facsimile):

Asociația Clubul Sportiv Petrolul 52

Str. Stadionului, nr. 26, etajele 1-4, Spațiul D Colț Sud-Vest, Ploiești, Prahova

CIF : 36804332 ; CIS : PH/A2/00026/2017

email : [email protected]

Fax : 0374.09.48.49

CE TREBUIE REȚINUT DE FIECARE PETROLIST

ACS PETROLUL 52, echipa fanion a tuturor petroliștilor, cunoscută de-a lungul întregii sale istorii de aproape 100 de ani sub denumirea consacrată de PETROLUL PLOIEȘTI, a încheiat în luna august 2021 un prim mandat sportiv de 5 ani de la reînființare.

S-a reconstruit o echipă de la ”zero”.

Cu pasiune, cu atenția fiecărui detaliu, am reclădit Academia de fotbal PETROLUL.

Am valorizat de la bun început relația cu proprii suporteri – rațiunea supremă de existență a fiecărei echipe de fotbal.

Am susținut întregul proiect PETROLUL având sprijinul financiar al fostului Partener Finanțator.

Am făcut toate acestea împreună cu voi, PETROLIȘTII, pentru ca ASTĂZI, într-o succesiune firească a lucrurilor făcute bine, echipa de seniori să conducă cu autoritate clasamentul Ligii a 2-a de fotbal, Academia de fotbal PETROLUL să fie clasificată de către Federația Română de Fotbal pe locul 19 dintr-un total de 100 de academii, și tot Academia de fotbal PETROLUL să  dea primei echipe 8 juniori capabili să susțină obiectivele de performanță asumate precum și convocările sosite pe adresa clubului pentru loturile naționale de juniori și tineret.

Tot ASTĂZI, energiile și resursele clubului sunt consumate într-un conflict artificial menit să destabilizeze grav activitatea clubului și obiectivele de performanță asumate. În epoca internetului și a rețelelor de socializare, fiecare petrolist este la curent cu presiunea mediatică exercitată asupra clubului de către anumite persoane care  doresc ”binele” PETROLULUI.

Și tot ASTĂZI, clubul face eforturi considerabile pentru obținerea fondurilor necesare menținerii activității și îndeplinirii obiectivelor de performanță asumate. Pentru o informare corectă a fiecărui petrolist, începând cu data de 01.07.2021 clubul a încasat suma 100.000 euro aferentă unui contract de publicitate și promovare, dar insuficientă pentru acest nivel competițional, motiv pentru care clubul a semnat un contract de împrumut cu un împătimit petrolist pentru suma de 55.000 euro. Desigur, toate aceste sume nu au reușit să acopere în totalitate obligațiile financiare ale clubului.

Există la acest moment anumite restanțe salariale către jucători și staff, de aproximativ 20-25% din drepturile salariale aferente lunii august 2021. De asemenea, CONTRAR celor vehiculate și aruncate în spațiul public de către ”PRIETENII PETROLULUI”, clubul a semnat cu ANAF o convenție de reeșalonare a datoriilor, astfel că Certificatul de Atestare Fiscală (atașat prezentului comunicat) solicitat de club în data de 13.10.2021 este obținut ”pe zero”.

Clubul mulțumește și se identifică cu fiecare petrolist – membru al MARII FAMILII A PETROLULUI. Împreună în zile cu soare, uniți în zile cu vânt și ploaie, ne hrănim în fiecare zi cu iubirea PETROLUL PLOIEȘTI.

HAI PETROLUL!!!

Crede cineva că, într-un moment în care echipa Petrolul ’52 se află pe primul loc în ierarhia Ligii a II-a de fotbal, înaintea – după meciul de duminică, 17 octombrie, ora 12.30, de la FC Brașov – celei mai dificile serii de jocuri va fi liniște? Jocurile decisive pentru calificarea în play-off, condiție sine qua non în vederea atacării ulterioare a promovării, de preferință directă, ci nu la baraj, vor avea parte de calm în jurul formației? Certificatul fiscal mai sus-menționat ar trebui să detensioneze situația. Va fi așa? Din păcate, nu cred deloc! Iar asta spune TOTUL! Scopul real al celor care fac valuri cât casa, dar într-un… pahar cu apă, a celor care par a ținti, de fapt, nu ceea ce perorează, ci cu totul altceva, nu cuma este altul? Firesc ar fi acum dacă nu să se termine cu băgatul bățului prin gard, măcar cu a o lăsa mai moale cu presiunea nejustificată, fiindcă atunci când nu există vreun motiv, și o spun destui că nu există, musai a se înțelege că se cade deja în ridicol, continuându-se a se susține ceea ce – iată că s-a arătat – nici nu-i adevărat!

Sigur, nu-i deloc ideală inexistența la club a unui finanțator super potent. Unul precum o merită Petrolul. Numai așa clubul s-ar putea numi BRAND. Un om de afaceri puternic, cu o bonitate dovedită pe plan internațional – pe cel național, s-a văzut ceea ce se întâmplă! –  și, mai ales, cu o seriozitate desoebită, una fără cusur, ar garanta statutul deocamdată aflat la nivel de vorbe. Sper că (încă) absența acestuia este ceva trecător și – în special în condițiile unei promovări – se va reuși a se privi și mai departe de acolo unde „bat ochii”, acum. Adică, dincolo de fruntariile țării, ca să nu spun de lungul nasului! Dacă se va aștepta totul de la entități mărunte, care să ofere cîte un pic, câte un pic, câte un pic, nici adunate sumele una peste alta nu se va ajunge la a reprezenta ceva,vreodată, pe prima scenă. Trebuie numai puțină muncă și, îîndeosebi, DORINȚĂ ca PETROLUL să fie cum nu a mai fost vreodată în istoria sa seculară. Dar asta-i una, iar zvonistica de care aminteam mai sus, cu totul alta! Că nu se va avea viitor cu aceia care nu au nici pentru ei, darămite pentru un BRAND!

Facsimile: www.fcpetrolul.ro