Fără altceva nou, încă, față de primul antrenament al anului, Petrolul „rupe” iarba sintetică din Parcul Municipal Vest, la testul Gacon! Cel mai bun, un „puști” născut în 2004, adus de președintele executiv Costel Lazăr tocmai din Bihor!

Dragos Trestioreanu -

Fără altceva nou, încă, față de primul antrenament al anului, Petrolul „rupe” iarba sintetică din Parcul Municipal Vest, la testul Gacon! Cel mai bun, un „puști” născut în 2004, adus de președintele executiv Costel Lazăr tocmai din Bihor!

Dacă miercuri, 6 ianuarie, de la ora 15.00, Viorel Moldovan și staff-ul lui – din componența căruia preparatorul Stelian Isac (foto, în stânga, alături de antrenorul principal) a fost… „șeful zilei” – au condus primul antrenament al Petrolului, unul de ordin fizic, din 2021, pe arena Ilie Oană, acolo unde, de fapt, devine o tradiție să se înceapă anul calendaristic, joi, ședința de pregătire, tot axată pe aspectul fizic și tot cu Isac „la timonă”, a fost mutată în celălalt capăt al Ploieștilor, la Parcul Municipal Vest. Acolo, pe unul dintre terenurile dotate cu iarbă sintetică, partea cea mai importantă a ședinței de azi a fost destinată testului Gacon, o adevărată piatră de încercare imediat după vacanța de iarnă, una de mai bine de o lună, a „lupilor”. Interesant este că „lider”, la finele unui test explicat pe larg pe www.fcpetrolul.ro, unde poate fi vizionată și o bogată galerie foto de la antrenamentul de la Vest, a fost, potrivit aceluiași site, un junior născut pe 29 aprilie 2004, la Oradea.

Rafael Popovici-Ciatău (foto sus, primul din stânga) a semnat, pe 25 septembrie 2020, un contract întins până pe 30 iunie 2022, cu Petrolul, el fiind un produs al unui club divizionar C din vestul țării, CA Oradea (CAO), unul cu tradiție bogată în zonă și în fotbalul autohton, cu vechi rădăcini la noi în țară. Fundaș sau mijlocaș dreapta, dar putând evolua și ca mijlocaș central, Popovici-Ciatău a trecut și pe la Astra Giurgiu, înainte de a fi adus la Ploiești de către președintele executiv Costel Lazăr. Cel care îl remarcase de pe vremea când jucătorul era la CAO. Dotat cu un fizic foarte bun pentru vârsta lui și având și o capacitate de efort deosebită, fapt demonstrat și de modul cum a abordat și terminat testul Gacon, la finalul căruia părând a mai avea resurse, potrivit siteului clubului, Rafael a prins pe bancă, reamintesc, un meci oficial al Petrolului.

În turul sezonului în curs, Popovici-Ciatău a jucat la echipa de juniori B a clubului găzarilor, avându-l drept antrenor pe fostul portar internațional Gheorghe Liliac, dar s-ar părea că el ar putea fi încercat, cu mult curaj, și la divizionara secundă a clubului, putând a călca astfel pe urmele lui Adrian Nicolae. Un alt junior de mare perspectivă, născut pe 19 iulie 2003 și aflat de ceva vreme în anturajul primei echipe a „galben-albaștrilor”. Altfel, de azi a fost prezent la antrenament și Amidu Salifu, sosit la Ploiești de ieri, dar după ora 15.00, absentând astfel, motivat, de la reunire. Mai sunt așteptați, reamintesc, portarul Nicolai Cebotari și jucătorii de câmp Bryan Mendoza, Marian Huja, Joeri Poelmans și Armando Vajushi, și ei învoiți.

În altă ordine de idei, potrivit unor surse din interior, informația oferită de către un site central de sport potrivit căreia delegația Petrolului pentru cantonamentul de iarnă se va deplasa, de pe 16 și până pe 31 ianuarie, la Brașov, urmând a fi cazată la hotelul Lux Divina din municipiu, nu se confirmă în acest moment, fiind apreciată drept o știre falsă. Se zice că nu s-a ales deocamdată destinația finală pentru stagiul de pregătire care va debuta peste nouă zile, imediat după primul meci amical al anului, în compania celei de-a patra clasate din ierarhia turului campionatului Seriei a V-a din Liga a III-a, CSO Plopeni. În aceste zile, Costel Lazăr și Viorel Moldovan sunt în căutarea unor fotbaliști noi, care să acopere posturile dorite de către principalul responsabil al staff-ului tehnic: fundaș central, fundaș stânga și atacant. Cât privește lista viitorilor plecați, aceasta se spune, conform surselor mai sus-amintite, ar fi fost deja stabilită.

Foto: www.fcpetrolul.ro