Fără Benga în apărare, atenție să nu o ciupească… Purece(le) pe Petrolul, astăzi!

Dragos Trestioreanu -

Fără Benga în apărare, atenție să nu o ciupească… Purece(le) pe Petrolul, astăzi!

Nu a fost destul că încă unul dintre apărătorii Petrolului s-a „rupt” în timpul săptămânii trecute, la un antrenament, Alexandru Tudose trecând iar pe tușă tot pentru o problemă musculară, că a devenit incert pentru meciul de astăzi, 9 noiembrie 2015, ora 20.30, în direct la televiziunile Look, DigiSport și Dolcesport, de pe arena Ilie Oană, contra Concordiei Chiajna, și stâlpul defensivei – Alexandru Benga (foto, în dreapta, tatonându-l pe stelistul Alexandru Chipciu; www.fcpetrolul.ro). Cum, nici atacantul Toto Tamuz nu-i chiar în plenitudinea forțelor fizice, iar Marian Dean Beța s-ar putea să nu mai joace deloc în acest an, singurele semne mai bune ar fi revenirea lui Adrian Ropotan și Abdellah Zoubir, după ce și-au ispășit pedeapsa de o etapă, din cauza cumulului de cartonașe.

Așa cum recunoștea și antrenorul principal Mihai Stoichiță, într-o avancronică a disputei cu trupa ilfoveană, partida de azi este foarte dificilă, cele două combatante, Petrolul și Concordia, urmând – nu cred că mai există dubii în acest sens – a se mai duela de încă două ori, în primăvară, în play-out. Iar cum punctele din sezonul regular se îmjumătățesc la finalul acestuia și, imjplciti, la intrarea în faza următoare a întrecerilor din Liga 1, cu cât mai multe obținute acum în dauna unei viitoare concurente în lupta pentru salvarea de la retrogradare, cu atât mai bine, firesc. Aflați în căutarea celui de-al doilea scuces stagional, trecând ceva timp de la precedentul, primul – și unicul – din ediția 2015-2016, în dauna echipei FC Botroșani, „lupii” trebuie să abordeze disputa de azi cu totul altfel decât au făcut-o în urmă cu nouă zile, în același loc, adică tot pe teren propriu. Atunci, a fost un eșec, CSMS Iași impunându-se pe „Ilie Oană”, după un meci în care găzarii de pe teren au rezistat practic doar un ceas. în seara aceasta trebuie să fie altfel, nu numai pentru a mai adăuga încă trei puncte la cel cucerit, în tur, pe stadionul cu iarbă sintetică diun Chiajna, ci și deoarece, în caz contrar, se riscă – atenție! – să o ciupească… Purece (le) pe Petrolul. Cu trimitere, evident, la actualul căpitan al Concordiei, un bun executant al fazelor fixe. Petroliștilor le va fi adversar și un fost produs al centrului de copii și junior al lor, existând premise aproape certe că antrenorul formației din Chiajna, Cornel Țălnar, va miza ca titular, pe banda stângă, pe Valentin Lazăr, un ex-purtător de banderolă la Dinamo, dar „exilat” la Concordia după venirea lui Mircea Rednic, căruia nu i-a fost pe plac. De subliniat că oaspeții au un lot în care există doar un singur jucător străin, mijlocașul central portughez fost la FC Brașov, Bruno Madeira, de regulă păstrat însă pe bancă de către Țălnar, în debutul meciurilor. Deci, Petrolul va avea în față, mai mult ca sigur, un „11” format numai de autohtoni. Că o fi bine, că nu o fi, asta vom vedea doar deseară, fie pe viu, pe arena Ilie Oană, fie pe micul ecran.

Înainte cu doua ore de partidă, suporterii „galben-albaștrilor” se vor afla în centrul Ploieștiului, la un miting pe care l-au solicitat cu scopul sensibilizării localnicilor cu privire la situația dramatică din prezent de la clubul găzarilor. Se așteaptă o participare cât mai numeroasă a faniloor echipei fanion și, apoi, la o susținere pe măsură, pe stadion, la meci, a lui Laurențiu Marinescu și compania. Confruntarea dintre Petrolul și Concordia va fi arbitrată de bucureșteanul George Rădulescu, asistat la cele două linii de craioveanul Daniel Mitruți și clujeanul Alexandru Cerei, rezervă fiind un alt cavaler al fluierului din capitala țării – Horia Gabriel Mladinovic. Ca observator de joc, din partea LPF, a fost delegat un fost golgheter al primului eșalon, Marian Ivan (Brașov), iar pentru arbitraj, CCA l-a trimis pe Aron Huzu, din Sibiu.