Gazeta de Prahova

Fără Marinescu, contra lui… Vivi! Petrolul, în căutarea „careului de victorii”. Viitoarea victimă, ACS Poli Timișoara?

Sport

Dragos Trestioreanu

În urmă cu numai patru zile, la Timișoara, pe o arenă, „Dan Păltinișanu”, pe care pierduse, nu demult, la un scor de forfait, 0-3 cu ASU Politehnica, Petrolul a avut o singură variantă, să câștige, pentru a rămâne în cărțile măcar a ocupării locului al treilea din ierarhia Ligii a II-a – poziție de baraj, mai precis. Și, în pofida celui mai dur adversar din toată ediția în curs, Ripensia, a reușit să se impună, scor: 2-0, la capătul unui meci în care căpitanul Marinescu a predat banderola încă din minutul 29, fiind înlocuit, de Gheorghe Mulțescu, cu Ștefănescu, cel „pus pe butuci” de un atac mizerabil al lui Burdeț, sancționat numai cu cartonaș galben, moldoveanul trebuind schimbat cu Bucșa, în minutul 48! Dacă în ultimele două partide de campionat începuse cu patru jucători „U 21”, la Timișoara a terminat cu tot atâția, oferindu-i-se o jumătate de oră pe teren junelui debutant talentat Enache! Semn că experiența lui Gigi Mulțescu dă roade ori de câte ori și jucătorii… dau totul!

La ultima apariție pe „Ilie Oană”, oponentă Petrolului i-a fost prima echipă retrogradată matematic, Dacia Unirea Brăila, cea care a încasat-o rău de tot la Ploiești: 1-9! La următoarea, adică astăzi, 20 mai, la ora 18.00, în același loc va veni tot o retrogradată matematic, ACS Poli Timișoara, deja picată și ea, repet, ca și Aerostar Bacău. După cum se știe, managerul general al bănățenilor a fost ales, în iarnă, prahoveanul Vivi Răchită (foto jos, în stânga, alături de administratorul special Radu Birlică), ex-factotum, pentru o vreme, la ulterior falimentata SC FC Petrolul. Răchită a încercat s-o salveze pe gruparea păstorită de municipalitatea timișoreană, însă nu a reușit, iar cum clubul este în insolvență și va cădea, în vară, un nivel, mai mult ca sigur că fostul fundaș central al Petrolului și al Stelei își va lega numele de încă un… faliment!

Totuși, la ACS Poli, după ce a schimbat din temelii lotul din tur a reușit și unele surprize, a mai fost „carotat” de arbitri etc. Una peste alta, după ce se spune că are mai mulți accidentați în lot, iar la unii jucători ar fi renunțat el însuși, fiindu-i recunoscut acest obicei, trupa din urbea de la malurile Begăi, cea mai slab clasată dintre cele trei locale din Liga a II-a, rămâne totuși un adversar incomod! Iar asta deoarece și Petrolul lui Mulțescu senior are destule absențe în efectiv: Cazan (suspendat pentru cumul de cartonașe și accidentat tot la meciul de la Timișoara, cu Ripensia), Saim Tudor, Sarris, Kozoronis (toți trei accidentați) și Marinescu (decizie tehnică).

E limpede că lotul de 19, nu de 20 ca și până acum, din motive obiective, firește, va fi următorul: Bolboașă, Lungu, Brînză (portari), Borța, Olaru, Ghinga, Țicu, Țigănașu, Chindriș, Pușcaș, Bucșa, Enache, Nini Popescu, Malakyan, Stoica, Moldoveanu, Arnăutu, Rusu și Bratu. După cum se observă, din efectiv fac parte și doi dintre juniorii din propria pepinieră, deja debutatul Enache și posibilul intrat pe parcurs, pentru prima oară în eșalonul secund, Bratu. Fiind vorba despre 19 fotbaliști, trei apărători ai buturilor și 16 jucători de câmp, unul dintre goal-keeperi va urca în tribună la ora partidei, sarcina deciziei asupra acestuia, dar și al titularului postului, căzând în seama tehnicianului de profil, Cătălin Muțescu. Rămâne de văzut cum preparatorul fizic Yuksel Yeșilova a reușit să-i recupereze pe Ghinga & Co., după jocul extenuant contra lui „Ripi”, turcul fiind un veritabil specialist al genului. Este importantă starea fizică din lot deoarece Vivi Răchită a anunțat că ACS Poli va fi o nucă greu de spart, fiindcă numai astfel, a declarat el, se câștigă respectul în sport! Dacă ar fi numai pentru atât! Intuiesc altfel un posibil prim „11”: Lungu – Borța, Ghinga, Pușcaș, Țicu – Chindriș, Bucșa – Moldoveanu, Rusu, Stoica – Arnăutu. Dar, să vedem…

De data aceasta, Comisia Centrală de Arbitri a delegat la Ploiești o brigadă mai puțin cunoscută, formată din centralul bucureștean Bogdan Dumitrache, a cărui rezervă îi va fi un concitadin, Sergiu Anton, asistenții venind din județul Vâlcea, Marian Truț, de la Băbeni, iar Alexandru Mihăilă, de la reședința județului, Râmnicu Vâlcea. Observatorul lor va fi ex-asistentul brăilean Laurențiu Vărgatu, iar cel de joc – buzoianul Adrian Petre. După trei succese la rând, 3-0 la Constanța, cu Farul, 9-1, acasă, cu Dacia Unirea Brăila, și 2-0 la Timișoara, cu ACS Poli, ultimele două mai sus-amintite, este mai mult decât firesc ca arena Ilie Oană să fie o țintă predilectă pentru toți adevărații iubitori ai culorilor galben-albastre, încă un succes, al patrulea consecutiv, coroborat mâine, 21 mai, cu un semieșec al Universității, pe „Cluj Arena”, cu Sportul Snagov, fosta grupare al lui Răchită, ar conduce, în cazul unui palmares identic în ultimele două etape din acest sezon, la ocuparea locului al treilea, cel de baraj! Trebuie lăsate deoparte nemulțumirile, disensiunile, eventualele antipatii și mers neapărat la stadion, pentru încurajarea favoriților, pentru că numai împreună se poate reuși: Veolia, Petrolul și suporterii!

Foto: www.digisport.ro, www.fcpetrolul.ro și www.tion.ro   

Citeste mai departe

Statistici T5
Inline
Inline