Fără Nir Lax la penultima „finală” din sezonul regular, Viorel Moldovan se bucură că îl va avea la dispoziție, atunci, pe Armando Vajushi. Antrenamentele continuă la Pleașa, dacă timpul va permite. Cu Miovenii, într-un „totul sau nimic”!

Dragos Trestioreanu -

Fără Nir Lax la penultima „finală” din sezonul regular, Viorel Moldovan se bucură că îl va avea la dispoziție, atunci, pe Armando Vajushi. Antrenamentele continuă la Pleașa, dacă timpul va permite. Cu Miovenii, într-un „totul sau nimic”!

Sâmbătă, 20 martie 2021, de la ora 12.30, pe arena Ilie Oană, este programat cel mai important meci al Petrolului din sezonul regular, penultima „finală”, așa cum au numit-o cei din tabăra „lupilor”. Este acesta totuși cel mai important, fiindcă – în eventualitatea, total nedorită, dacă se va face un pas greșit – partida de la Cluj, contra Universității, oricum decisivă și dacă ploieștenii se impun înainte în dauna echipei CS Mioveni, își pierde miza! Astfel, în prima zi a week-end-ului ce urmează, contra argeșenilor de lângă Pitești, Petrolul trebuie neapărat să câștige, cum-necum! Dacă, din punctul de vedere al absențelor de dată mai nouă, s-a produs o compensare, sa zic așa, absența suspendatului pentru cumul de cartonașe, israelianul Nir Lax, vine însă cu recuperarea lui Armando Vajushi, cel care a lipsit, joia trecută, din remiza albă, 0-0, de la Chiajna, la capătul jocului împotriva Concordiei. După ce a suferit o întindere musculară, Vajushi și-a revenit ultra-rapid și se pregătește în prezent alături de coechipierii săi apți de joc pentru sâmbătă. Cel puțin în acest moment așa sunt. Cum albanezul i-a lipsit foarte mult, în Ilfov, lui Moldovan, revenirea lui poate fi de bun augur. În locul lui Lax, va fi folosit 100% Silviu Pană, de la care se așteaptă o evoluție net superioară celei de la Chiajna, iar de la Armando, să stăpânească din nou banda stângă a ofensivei „galben-albaștrilor” și să mai mai scoată „din joben” câte o „nestemată” de-a lui, căci sigur va fi nevoie!

Fără mai vechii indisponibili Robert-Daniel Enache și Salifu Amidu, antrenorul principal al Petrolului își duce jucătorii la antrenamente pe cel mai bun teren pe care îl permit condițiile meteorologice de-acum, anunțându-se ploi și în Prahova. Principalul loc de pregătire din această săptămână este cel de la Pleașa, localitate din apropierea Ploieștilor, acolo unde există un gazon bun. Dacă însă va ploua mult, mai există și alte terenuri unde pot merge „lupii”, precum Brazi, Strejnicu sau – de ce nu? – Blejoi. Viorel Moldovan și „galben-albaștrii” au avut la dispoziție multe zile și pentru odihnă post-meciul contra Concordiei, și pentru antrenamente, de-acum mai fiind patru zile pline pentru a se pune la punct cel mai bun „11” și cea mai bună strategie de abordare a unui joc de… „totul sau nimic”!

O „bate” pe CS Mioveni și merge la Cluj tot pentru trei puncte! Asta ar însemna calificare sigură în play-off-ul campionatul Ligii a II-a, ca și un punctaj bun de atacat promovarea! Nu o „bate”, șansele de accedere în ultima fază a competiției se duc pe apa… sâmbetei! Cu un succes la Chiajna și un altul cu Miovenii, Petrolul ar fi fost ca și intrată cu totul în play-off. Acum însă, joacă – ce să se mai ascundă după cireș! – cu „inima în gât”, cum se zice în jargon. Pentru un succes sâmbătă este nevoie ca – de la Georgi Kitanov, presupusul titular dintre buturi, și până la Vasile Buhăescu, mai mult ca sigur vârful împins care va fi folosit de către tehnicianul găzarilor – să fie o formă maximă și o evoluție la… „ani-lumină”, drept urmare, față de aceea împotriva trupei lui Claudiu Niculescu. În caz contrar, Miovenii nu cred că iartă, încă sperând la intrarea în play-off și având și o revanșă de luat din play-off-ul trecut! Dificil meci, ce mai, pentru „lupi”!

Foto: www.fcpetrolul.ro