După meciurile echipelor naționale, FC Petrolul a „recuperat” cu bine trei dintre cei patru convocați ai săi. Cel mai mic de vârstă s-a întors însă accidentat și va lipsi din derbiul de la CSA Steaua!

Dragos Trestioreanu -

După meciurile echipelor naționale, FC Petrolul a „recuperat” cu bine trei dintre cei patru convocați ai săi. Cel mai mic de vârstă s-a întors însă accidentat și va lipsi din derbiul de la CSA Steaua!

În cele două săptămâni de stop competițional oficial din primele două ligi din România, după cum se știe deja, divizionara secundă FC Petrolul Ploiești a avut convocați la echipele naționale „U 21”, „U20”, „U19” și „U 18” următorii echipieri: fundașul stânga Valentin Țicu, căpitanul „lupilor”, mijlocașul de bandă Mario Bratu (foto jos), fundașul dreapta Sergiu Pîrvulescu (foto sus, rândul de jos, cu numărul 16) și, respectiv, mijlocașul ofensiv Alin Boțogan (foto, în echipament galben, rândul de jos, cu numărul 8). Cu toții au prins minute, mai multe sau mai puține, apărând și în primul „11”, dar și pe parcursul meciurilor amicale – trei dintre ei – sau oficiale, numai unul. În afara de curiozitatea suporterilor vizavi de evoluțiile celor patru petroliști, desigur că a mai existat și un sentiment de teamă că unul/unii s-ar putea accidenta și ar lipsi astfel din „săptămâna de foc” care urmează, în partidele contra CSA Steaua, la București, FC Hermannstadt Sibiu, la Ploiești, respectiv Concordia Chiajna, în deplasare.

Dar, până la derbiul cu trupa „roș-albaștrilor”, în etapa actuală aflată în curs, cea de-a doua din play-off, s-a disputat un prim joc, Hermannstadt, viitoarea adversară a Petrolului de pe „Ilie Oană”, bifând al doilea succes consecutiv la Mediaș, după Unirea Slobozia cedând în Ardeal și Concordia. Cea din urmă a pierdut cu scorul de 2-1 (1-1), reușitele învingătorilor fiind bifate de către Daniel Paraschiv, aflat la cel de-al doilea gol oficial consecutiv în echipamentul noii sale formații, și Baba Alahassan, iar al învinșilor – de fapt un autogol, fiind din vina portarului Vlad Muțiu.

În acest moment, cu Petrolul având un meci mai puțin disputat, FC Hermannstadt s-a apropiat la 3 puncte de „lupi”, în clasamentul parțial al rundei a doua din play-off, cu 47 față de 50 ale liderului! Următoarele meciuri ale acestei etape au astfel o importanță majoră, după ce sibienii sunt singurii cu maximum de puncte câștigate după două etape. Într-un astfel de context, în care un pas greșit al „galben-albaștrilor” ar putea fi taxat și de „U” Cluj, în cazul unei victorii a acesteia la Unirea Slobozia, „șepcile roșii” putând să se apropie și ele de Petrolul la patru puncte, a fost absolut firească ultima declarație a lui Nicolae Constantin (foto mijloc) de dinainte de derbi. Astfel, la conferința de presă de joi, 31 martie 2022, antrenorul principal al ploieștenilor a spus răspicat, cu subiect și predicat (să-mi fie scuzată rima involuntară!), că echipa pe care o pregătește va merge la București numai și numai să se impună. Asta și în condițiile în care numărul de absențe s-a mai redus, dintre cei patru internaționali numai cel mai mic de vârstă, Boțogan, având probleme medicale la întoarcerea acasă, din Turcia. Adică, acolo unde echipa națională „U 18” a pierdut de două ori, 0-3 și 0-2, cu reprezentativa similară a gazdelor, iar apoi, și a treia oară a fost învinsă, la București, de Metaloglobus, cu scorul de 3-0! În schimb, Țicu a ratat succesul, 2-1, cu Finlanda „U 21”, de pe „Arcul de Triumf”, dar a fost pe teren, în repriza secundă, la remiza – rezultat final: 2-2 – cu Marocul, la Rabat, într-un complex cu șase terenuri gazonate, toate arătând superb! Bratu nu a avut noroc, ca și Boțogan, „U 20” cedând și la Ploiești, 1-2 cu Norvegia „U 20”, și la Wil, 0-5 cu Elveția „U 20”! Bine că nu a fost tot timpul pe teren, ci numai în reprizele secunde, în vreme ce Alin a prins ca titular acel 0-3 de debut din Turcia!

Cel mai fericit a fost singurul petrolist care a jucat într-un turneu oficial și s-a și calificat la cele final, din Slovacia, de la vară, mai precis Pîrvulescu. Rezervă utilizată în partida contra Georgiei, scor: 5-1, și titular în importantul joc împotriva gazdelor, Croația „U 19”, Sergiu a contribuit astfel la accederea unei echipe de juniori a României la un turneu final, după parcurgerea cu succes a unui traseu de calificare. În eșecul din duelul fără miză cu Islanda (0-3), fundașul dreapta al găzarilor nu a mai folosit deloc, având astfel o pauză binevenită până la derbiul cu Steaua. De altfel, Țicu, Bratu și Pîrvulescu s-au și pus de miercuri, 30 martie, sub comanda lui Nae Constantin, ultimii doi fiind prezenți și la conferința de presă de dinainte de meciul de sâmbătă, de la ora 14.30, în care au apreciat dificultatea confruntării, dar și-au exprimat și marea încredere în echipa lor, implicit și într-o victorie. Altfel, în afara lui Boțogan, absenți cerți de la meciul de pe noua și moderna arenă din cartierul Ghencea vor mai fi și Dragoș Gheorghe (mai are de stat din cauza fracturii de peroneu), și Mihai Velisar (a suferit o entorsă la antrenament), și Silviu Pană, acesta din urmă nefiind la 100%, încă, din punct de vedere fizic. Dar, cum am mai precizat și cu alte prilejuri, lotul Petrolului este numeros și, drept urmare, tehnicianul are de unde „pune la loc”. În plus, trupa petroliștilor va beneficia în „Ghencea” de un suport substanțial din punctul de vedere al încurajărilor, unul mai mare ca niciodată în deplasare, în acest an competițional!

Foto: www.frf.ro și www.fcpetrolul.ro