Farmecul derbiului turului din campionatul Ligii A Prahova, afectat de o accidentare gravă a unui fost component al Chimiei Brazi. Cătălin Vlad a încheiat anul și stă o lună în repaus total!

Dragos Trestioreanu -

Farmecul derbiului turului din campionatul Ligii A Prahova, afectat de o accidentare gravă a unui fost component al Chimiei Brazi. Cătălin Vlad a încheiat anul și stă o lună în repaus total!

Derbiul turului campionatului Ligii a Prahova, dintre CS Petrolul 95 Petrosport Ploiești și CSO Plopeni, echipe despărțite de numai două puncte în clasament, cea din urmă formație fiind lider la zi, a oferit un joc care a fost apreciat de cei aproape 100 de iubitori ai fotbalului prezenți în spatele „mantinelei” de pe lungimea terenului cu iarbă naturală aflat în imediata vecinătate a sălii Olimpia, baza Kiru Sport fiind primitoare pentru cei de față, într-o zi superbă de final de octombrie. S-a jucat fără menajamente, s-a oferit un fotbal bun, clar peste nivelul Ligii A Prahova, unul – din păcate – tot mai în scădere însă, iar prezența în primul „11” al gazdelor a numeroși tineri i-a atras la fața locului și pe doi dintre tehnicienii prahoveni care activează în cadrul FRF, ca și antrenorul Petrolului 95 Petrosport, Iulian Mihail Cojocaru. Cred că lui Valentin Sinescu și Nicolae Constantin, care au fost în staff-uri de echipe de Liga 1, primul și în calitate de principal responsabil tehnic, le-a plăcut ce au văzut, meciul având un farmec al său de netăgăduit. A fost la arenă și un „spion”, tehnicianul echipei din același eșalon CS Cornu, Mihai Dinu, care a venit să vadă la lucru și adversare ale formației sale, dar și jucători pe care îi poate selecționa la Muntenia-Prahova, pentru faza națională a Campionatului European de Amatori. Dinu este un cooptat într-un colectiv lărgit din care fac parte și antrenorii combatantelor din derbi, mai sus-amintitul Cojocaru, respectiv Iulius Mărgărit, rămas același super pasionat, dar și dominatîn continuare de un temperament coleric, nimic nou, de altfel.

Derbiul s-a încheiat cu succesul oaspeților, scor: 3-2 (1-1), plopenarii beneficiind de un om în plus mai bine de o repriză, în prima fiind eliminat fundașul stânga Marian Claudiu Bălan, pentru lovirea ex-petrolistului Vladimir Butufei! A deschis scorul cel din urmă, la un corner, după ce i se anulase mai înainte, pe motiv de ofsaid, coechipierului Radu Huza un altul marcat printr-un lob perfect, a egalat în inferioritate numerică Andrei Stancu, prin plasarea balonului pe lângă un alt fost petrolist, portarul Ionuț Marinică, un autogol al lui Florian Nicolae a readus-o pe CSO la conducere, „veteranul” Daniel Chiriță, poate cel mai bun de pe teren, la vârsta de 45 de ani, egalând mai spre final. În primul minut de prelungiri dictat de Valentin Ionel Dumitru, zis Collina, asistentul din Liga 1 fiind central la derbi, un fost jucător al lui Mihai Dinu la CS Cornu, Cristian Gavrilă, a reușit să marcheze, în urma insistenței la o fază creată de el însuși, și să fixeze tabela la rezultatul  mai sus-menționat.

Din nefericire, farmecul acestui derbi a fost afectat de o accidentare gravă, survenită în repriza secundă, cea a lui Cătălin Vlad, de la CSO Plopeni. Fost junior la clubul din urbea sa natală și de domiciliu, Plopeni, și promovat în al treilea eșalon, la vârsta de numai 18 ani, la Chimia Brazi, Vlad a scăpat liber și a accelerat în mare viteză, de altfel la Brazi i se spunea… „Cătălin Viteză Vlad”, spre buturile adverse, la scorul de 2-2, dar s-a ciocnit violent de portarul gazdelor, tânărul Artur Roman, cel care a avut o prestație curajoasă tot meciul. Cătălin s-a ales cu o lovitură puternică la umărul stâng, rămânând întins pe iarbă și suportând dureri mari, după cum arăta. Primul ajutor i l-a acordat asistentul medical delegat la arenă, apoi a venit și cel al echipei sale, Marius Voicilă, alias „Țânțarul”, ultimul alăturându-li-se un membru al staff-ului de profil al Petrolului Ploiești, bine cunoscutul Răduță Gheoca, acesta, după spusele celui accidentat, reușind să-i deplaseze cu bine un os din umăr ieșit de la locul său.

Dacă, la prima vedere, asistentul delegat declara că nu i se pare a fi fractură, Voicilă, dimpotrivă, suspecta ceva grav. Cătălin Vlad a mers pe picioare spre un autoturism care l-a transportat la UPU de la Spitalul Județean Ploiești, neexistând ambulanță la arenă, asta însă și pentru că regulamentul AJF Prahova nu obligă gazdele să aibă așa ceva, ci numai un asistent medical și un mijloc de transport. Cam riscant, e drept! La spital, acolo unde a fost dus de directorul sportiv al gazdelor, Valeriu Nicoară, care a și rămas două ore cu jucătorul, i s-a făcut o radiografie, care a relevat o disjuncție acromio-claviculară stângă, medicul specialist afirmând că a e vorba chiar de o disjuncție urâtă, popular vorbind. Bandajat, după cum se vede în fotografii, jucătorului i s-a recomandat repaus total vreme de cel puțin o lună, peste o săptămână urmând a veni la cel dintâi control, pentru a se vedea ce va mai urma. Este clar însă că anul fotbalistic 2019 s-a încheiat pentru fotbalistul în vârstă acum de 32 de ani, prioritară fiind recuperarea totală a lui, putând reveni la antrenamente în pauza de iarnă, refăcut 100%. O pierdere mare pentru CSO Plopeni, Vlad fiind un titular inamovibil, un adevărat vitezoman și acum, pe banda stângă. Cu siguranță va reveni și mai puternic, www.gazetaph.ro urându-i sănătate și recuperare integrală a unei accidentări serioase!

Foto: arhivă personală și www.fcpetrolul.ro