FC Petrolul a luat, dar a și dat! Jucători cu împrumut în ligile a doua și a treia

Dragos Trestioreanu -

FC Petrolul a luat, dar a și dat! Jucători cu împrumut în ligile a doua și a treia

După cum se știe deja, în mercato de vară, FC Petrolul a transferat un fundaș central, Gabriel Tamaș (foto sus, în echipament galben), doi mijlocași centrali, brazilianul Jair da Silva Tavares și Lucian Dumitriu, un mijlocaș stânga, Gheorghe Grozav, doi atacanți, nord-macedoneanul Mirko Ivanovski și nigerianul Christian Irobiso, cu toții având contracte semnate pe câte două sezoane. Dar, a sosit și un fundaș dreapta, adus cu titlu de împrumut – revenitul Florin Borța. Deocamdată, sunt șapte noutăți, la care s-ar mai putea adăuga încă una, fundașul central din Insulele Capului Verde Felix Mathaus. Însă, numai în situația în care, declarat liber de contract, fostul căpitan al lui Gaz Metan Mediaș se va înțelege la negocieri cu ploieștenii. Reamintesc că perioada de transferuri se va termina pe 5 septembrie 2022. Deci, timp mai este și pentru alte achiziții, evident numai dacă va permite și bugetul.

Având un lot stufos în campionatul promovării și aducând, până acum, mai bine de o jumătate de echipă, era firesc să se mai renunțe la unii dintre componenții lotului din sezonul precedent. Iar alții să fie direcționați, sub formă de împrumut, către diverse formații din ligile a a doua și a treia. Au părăsit-o astfel, definitiv, pe Petrolul, în această vară, Sergiu Pîrvulescu, Silviu Pană, Marius Chindriș, Marius Coman, Viorel Lică (foto mijloc), Senad Jarovic, Armando Vajushi și Vedran Vrhovac. Lista celor plecați temporar, mai precis pentru o singură ediție de campionat, nu este nici ea prea scurtă, totuși. Așa cum se va observa din rândurile care urmează.

Au plecat cu titlu de împrumut: Vlad Prejmerean (foto jos, în stânga, contra de-acum actualei sale echipe), Alin Boțogan și Serges Ekollo (toți trei, la Unirea Slobozia, în Liga a II-a), Alexandru Sabău (la nou-promovata CSC Dumbrăvița, din județul Timiș, în Liga a II-a), Mihai Constantinescu (la Concordia Chiajna, în Liga a II-a), Antoniu Manolache și Flaviu Bodea (ambii la Gloria Bistrița, în Liga a III-a), Aris Oprea (la CS Afumați, în Liga a III-a) și Cristian Licsandru (la FC Voluntari, în Liga 1, dar mai curând la probe sau pentru echipa a doua). Mai există jucători care se pregătesc, în prezent, cu CS Blejoi, o echipă tot din Liga a III-a. Ca și alții, care vor combate pentru CSO Plopeni. Cum vor fi probabil și unii dirtecționați spre recent promovata în L3 CS Păulești. Altfel, potrivit www.transfermarkt.de, Alexandru Saim Tudor ar fi terminat contractul cu FC Petrolul pe 30 iunie 2022, dar despre el clubul anunțase, la reunire, că va fi împrumutat. Ceea ce ar însemna că i s-a prelungit angajamentul. Deocamdată însă, nu se știe dacă a fost detașat la o altă grupare sau nu. În altă ordine de idei, după ce, reziliind contractul cu echipa „lupilor”, Darius Buia a fost legitimat în iarnă la Gloria Bistrița, la același club, în afara lui Manolache și Bodea, a mai ajuns un alt fost „galben-albastru”, Nini Popescu, despărțit recent de Concordia Chiajna. Atrași de un staff avându-l în frunte pe bine cunoscutul Adrian Falub, cu un director sportiv și un team manager tehnicieni până mai de curând, Sergiu Costin (fost campion cu Oțelul Galați și jucător în grupele Ligii Campionilor), respectiv Paul Șomodean (un alt fost găzar), trei ex-petroliști au acceptat să „migreze” astfel la Bistrița, în această vară.

Foto: www.fcpetrolul.ro