FC Petrolul a ales noul antrenor principal! Aproape retrogradat cu echipa chiriașă de pe arena Ilie Oană, Viorel Moldovan vine motivat s-o promoveze pe Petrolul!

Dragos Trestioreanu -

FC Petrolul a ales noul antrenor principal! Aproape retrogradat cu echipa chiriașă de pe arena Ilie Oană, Viorel Moldovan vine motivat s-o promoveze pe Petrolul!

La exact o săptămână după victoria – unica din play-off-ul Ligii a II-a- a echipei FC Petrolul Ploiești, 2-1 la CS Mioveni, siteul clubului găzarilor a anunțat prima știre post-meciul din județul Argeș, o informație care era așteptată, de fapt, chiar… imediat după demisia fostului antrenor principal Costel Enache. Astfel, de duminică, 9 august 2020, destinele tehnice ale „lupilor” au trecut în mâinile celui care a fost gata-gata să… retrogradeze – și ar fi și făcut-o, poate, dacă nu ar fi fost demis și înlocuit cu Emil Săndoi, înainte de a se ști de noile reguli stabilite de către FRF ! – cu vecinii de la Chindia Târgoviște, ex-internaționalul Viorel Moldovan.

Este posibil ca decidenții instalării lui Moldovan la FC Petrolul să se fi bazat pe dorința de revanșă a celui numit, pe când juca la Nantes, în Ligue 1, „Moldo-But”. Fost fotbalist cu un CV bogat și interesant, unul de apreciat, care poate fi consultat pe Wikipedia, și tehnician lăudându-se cu o promovare în Liga 1, cu trupa fostului Rapid, se spune că Viorel Moldovan ar fi fost ales în unanimitate în CD și AGS de la ACS Petrolul ’52 Ploiești. De altfel, el se înscrie, la fel ca și Leo Grozavu, Flavius Stoican, Costel Enache și, mai ales, Gheorghe Mulțescu, în lista antrenorilor având în carieră mai mute treceri pe la grupări de prim eșalon. Rămâne de văzut, acum, dacă Moldovan va reuși altceva decât predecesorii săi!

Potrivit www.fcpetrolul.ro, nou-înscăunatul pe banca tehnică a divizionarei secunde ploieștene clasată a cincea la finele play-off-ului Ligii a II-a de fotbal, în ediția trecută de campionat, a semnat un contract întins pe două sezoane și are drept obiectiv, evident, promovarea. Însă, nota bene, în speech-ul său postat pe siteul ploieștenilor, Viorel Moldovan nu a precizat și la finele cărui sezon are obligația să-l bifeze! Moldovan va colabora la FC Petrolul cu staff-ul avut și la Chindia, adică secundul Francisc Dican – cel care, ca și Alin Minteuan, a fost… „manta de vreme rea” la CFR Cluj – și preparatorul fizic Stelian Isac. De subliniat că și Dican, și Isac au fost fotbaliști de prim eșalon bine cunoscuți. Nu s-a făcut încă precizarea dacă antrenorul cu portarii din mandatele lui Stoican și Enache, Mihai Ștețca, va continua sau nu la „galben-albaștri”.

În privința CV-ului ca tehnician al bistrițeanului de origine, și acesta poate fi consultat pe Wikipedia sau www.transfermarkt.de. Cu acest prilej, mai precizez și că al doilea oficial al găzarilor care apare în poză, alături de noul președinte Costel Lazăr, la instalarea lui Moldovan, fără a fi fost și numit, totuși, este noul vicepreședinte, în locul lui Octavian Grigore, ploieșteanul Mihai Dogaru. Unul dintre directorii de la Apa Nova Ploiești, Dogaru a fost junior al Petrolului, pe postul de fundaș stânga, apoi, ca senior, a jucat la Conpet Ploiești, în al treilea eșalon, și ulterior a fost arbitru divizionar. Nu a lipsit de la meciurile actualei echipe fanion locale în sezoanele precedente și este un tip cu mult bun simț, politicos și cu un IQ semnificativ. Altfel spus, e pe linia ultimelor numiri din staff-ul executiv al clubului găzarilor!

Foto: www.fcpetrolul.ro și www.impact.ro