FC Petrolul a avut noroc la tragerea la sorți a „16”-imilor ediției 2019-2020 a Cupei României. Va oferi replica unei cvasi-„lanterne roșii” din Liga a III-a!

Dragos Trestioreanu -

FC Petrolul a avut noroc la tragerea la sorți a „16”-imilor ediției 2019-2020 a Cupei României. Va oferi replica unei cvasi-„lanterne roșii” din Liga a III-a!

Astăzi, 12 septembrie 2019, într-una dintre sălile de la Casa Fotbalului, din București, amfitrionii Gabriel Bodescu (foto, al doilea de la stânga; secretar general adjunct al FRF) și Felix Grigore (foto, al doilea de la dreapta; șeful Comisiei de Competiții al FRF), ajutați de doi subalterni, au procedat la tragerea la sorți a „16”-imilor ediției 2019-2020 a Cupei României, fază în care, în intervalul 24-26 septembrie, vor intra în competiție și cele 14 echipe din Liga 1. După cum am scris, cele 32 de grupări calificate în această fază au fost împărțite în două urne, cea capilor de serie, respectiv cea de-a doua, una cuprinzând 15 formații, cealaltă – 17, împerechindu-se cele 15 formații cu tot atâtea din urna a doua, ultimele trupe rămase jucând între ele. Iată care a fost țintarul care a rezultat în urma tragerii la sorți:

Fotbal Club Rapid București (L2) – ACSM Politehnica Iași (L1)
CS Concordia Chiajna (L2) – FC Voluntari (L1)
Turris-Oltul Turnu Măgurele (L2) – Academica Clinceni (L1)
Flacăra Horezu (L3, Seria 4) – AFC Astra Giurgiu (L1)
Ripensia Timișoara (L2) – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (L1)
AFC Botoșani (L1) – CFR 1907 Cluj (L1)
ACS Foresta Suceava (L3, Seria 1) – Gaz Metan Mediaș (L1)
AFC UTA Arad (L2) – SC Dinamo 1948 SA București (L1)
CS Făurei (L3, Seria 2) – CS Mioveni (L2)
Sănătatea Cluj (L3, Seria 5) – FC Viitorul Constanța (L1)
U Craiova 1948 SA (L3, Seria 4) – Universitatea Cluj (L2)
Metalul Buzău (L3, Seria 2) – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc (L2)
CSM Reșița (L2) – Universitatea Craiova (L1)
Metaloglobus București (L2) – FCSB (L1)
Chindia Târgoviște (L1) – AFC Hermannstadt Sibiu (L1)
INDUSTRIA GALDA (L3, Seria 5) – FC PETROLUL PLOIEȘTI (L2)

Meciurile se vor desfășura, așa cum am scris mai sus, în perioada 24-26 septembrie, ora oficială de debut fiind 16.30, dar potrivit www.frf.ro, se pot face modificări la solicitarea televiziunilor care dețin drepturile de transmisie exclusivă a Cupei României. Programul complet va fi comunicat în timp util pe siteul mai sus-menționat.

FC Petrolul a avut noroc la această tragere la sorți, urmând a oferi replica, e drept că mai departe de urbea de domiciliu, a unei echipe din Seria a V-a a Ligii a III-a, Industria Galda, clasată pe locul al 15-lea, ultima fiind SCM Zalău, penalizată cu 6 puncte, dintre care a recuperat numai unul singur, având acum -5. Dacă Zalăul, acolo unde a fost lăsat să meargă Sebastian Culda, de la Astra Giurgiu, a scos totuși o remiză din trei meciuri, în schimb, viitoarea gazdă a Petrolului le-a pierdut pe toate, înscriind numai 2 goluri și primind 11! Dar, nota bene, s-a descurcat de minune în actuala ediție a Cupei României, izbutind să pătrundă în „16”-imi, grație unui succes, acasă, în comuna Galda de Jos, la 20 de kilometri de Alba-Iulia, în dauna unei colege de eșalon și serie (a V-a), Avântul Reghin, scor: 4-3, una mult mai bine clasată după trei runde: locul 5, cu 5 puncte, după o victorie și două rezultate de egalitate, golaveraj 3-2! Reușitele din faza anterioară ale celor de la Industria Galda au fost bifate de Alecu Cioară (două), golgheterul ardelenilor, Alexandru Costea și Paul Muntean. Însă, nu-i mai puțin adevărat că, în etapa a III-a din actualul campionat, Industria Galda a și pierdut cu scorul de 8-2 partida de pe terenul formației clasate pe locul al doilea, Fotbal Comuna Recea! Vedeta oponenților Petrolului de peste două săptămâni este Silviu Mureșan (28 de ani), un fost jucător de prim eșalon de la Unirea Alba Iulia și coechipier acolo, atunci, cu viitorii internaționali Gicu Grozav și Nicușor Stanciu, dar și Alexandru Giurgiu (ex-Astra Ploiești), fratele mai mic al lui Gicu, Ionuț, și alții. Mureșan a jucat și în Prahova, la defuncta Fortuna Brazi, cea care a ratat prima promovare în Liga a II-a, în fața Unirii Tărlungeni, antrenată de Balint Laszlo. Se anunță de ultim moment că nu se va juca la Galda de Jos, decât dacă va fi programată întâlnirea de la 16.30, ci la Zlatna, dacă va fi la lumina reflectoarelor, pe o arenă care îi poate găzdui în condiții mai bune și pe suporterii „lupilor” care vor face deplasarea în județul Alba.

Foto: www.frf.ro și Facebook Industria Galda