De joi dimineață, căpitanul Astrei Giurgiu, Dragoș Gheorghe, va deveni „lup” cu acte în regulă! A mai fost „recuperat” din Ardeal și un portar înstrăinat de câțiva ani din academie!

Dragos Trestioreanu -

De joi dimineață, căpitanul Astrei Giurgiu, Dragoș Gheorghe, va deveni „lup” cu acte în regulă! A mai fost „recuperat” din Ardeal și un portar înstrăinat de câțiva ani din academie!

După ce l-a readus la FC Petrolul pe un fost produs al centrului de copii și juniori al defunctei SC FC Petrolul, fundașul stânga Mihai Velisar (foto sus, în dreapta; născut: 1998), vândut pe 15.000 de euro la Gaz Metan Mediaș, în Liga 1, de către predecesorul său, Marius Stan, președintele executv al clubului găzarilor, Costel Lazăr, a mai „recuperat”, tot din Ardeal, și un foarte tânăr portar. Acesta a plecat din academie și nu în condițiile cele mai bune. Este vorba despre Eduard Berbeacă (foto sus, în text; născut: 2004), ajuns în urmă cu două-trei sezoane la divizionara C Soda Ocna Mureș, apoi și la Academica Clinceni. De marți, 11 ianuarie 2022, tânărul goal-keeper, care a semnat un contract cu FC Petrolul, s-a pus sub comanda antrenorului de portari Cătălin Grigore, pe terenul de la Brazi, alături de Raul Avram și Andrei Jercălău.

Pe aceeași linie a maximei insistențe, șeful Executivului „lupilor” a bătut palma, în această seară, cu omologul său de la Astra Giurgiu pentru transferul la FC Petrolul a căpitanului „dracilor”, Dragoș Gheorghe (foto sus, în echipament roșu; născut: 10.I.1999). El își va pune apostila joi, de dimineață, pe un contract întins pe un sezon și jumătate. În campionatul în curs, din care mai sunt de bifat ultimele trei etape, Gheorghe a jucat în 15 meciuri (1.180 de minute), înscriind de cinci ori și oferind o pasă de gol. Este ultimul jucător apreciat drept important al trupei retrogradate vara trecută din Liga 1. Gheorghe a mai fost și pe lista de achiziții a Concordiei Chiajna, dar Lazăr a dovedit, cum scriam mai sus, un plus de persuasiune. Ca și Nicolai Cebotari și Sory Ibrahim Diarra, mijlocașul ofensiv venit de la formația din Giurgiu va face vizita medicală într-o zi care va fi stabilită după o reprogramare. Ajunși mai târziu la Ploiești, primii doi nu au putut fi prezenți la Chiajna, acolo unde 24 de coechipieri ai lor s-au deplasat miercuri, 12 ianuarie, la dispensarul medico-sportiv din localitatea ilfoveană. Din punct de vedere clinic, toți s-au au fost declarați OK, mai așteptându-se însă, peste câteva zile, și rezultatele analizelor de sânge.

În altă ordine de idei, s-a rezolvat în mare parte și lista împrumutaților, din care, deocamdată cel puțin, un fotbalist a… „sărit”. Astfel, Alexandru Saim Tudor (foto mijloc) a renunțat să mai fie detașat, deși era dorit la CSM Poli Iași și FC Buzău, el reintrând în programul de pregătire al staff-ului tehnic, mai mult ca sigur și ca urmare a îndepărtării lui Armando Vajushi. În schimb, Antoniu Manolache a solicitat o plecare temporară, până la finele sezonului mai precis, la liderul detașat al uneia dintre seriile Ligii a III-a, ex-divizio0nara B CSM Reșița. Acolo unde va juca într-o linie defensivă din care face parte și fostul său coechipier din două mandate de la Petrolul, Ștefan Bărboianu. În ceea ce-l privește pe Mihai Nițescu, acesta pare a mai cumpăni în privința viitorului imediat al său, rămânând de văzut dacă va da curs unei – se zice – recomandări bune de a merge la Astra Giurgiu, ca „under” împrumutat, sau va avea altă opțiune. Cert este că numai fostul internațional de juniori va decide unde se va transfera. Mai rămâne de văzut și ce gânduri are Cebotari, care s-ar părea că ar vrea să meargă la un alt club, pentru a-și recâștige, apărând mai mult, locul în echipa națională a Republicii Moldova.

Tot sub formă de împrumut, va schimba echipa la care a evoluat în a doua parte a anului trecut juniorul Vlad Bogdan (foto jos; 18 ani), care va trece de la divizionara secundă Unirea Dej la cea din L3 Viitorul Cluj (patronată de Răzvan Zăvăleanu, administratorul judicial al insolventei Dinamo București). Acolo de unde a și fost adus la Petrolul, în campionatul trecut. La fel ca și Rafael Popovici-Ciatău (17 ani), acesta evoluând la formație de Ligă a III-a, Luceafărul Oradea, în semestrul al doilea din 2021. Și lui i se va căuta o altă echipă, de preferință de Liga a II-a, la care să prindă mai multe minute pe teren. La liderul Seriei a V-a din L3, ACS Odorheiu Secuiesc, titularul postului de portar este Flavius Bodea (18 ani), tot un tânăr detașat în țară de către FC Petrolul. Și foarte bine s-a procedat, Bodea fiind foarte apreciat la gruparea din județul Harghita. Acestea sunt, deocamdată, ultimele noutăți din tabăra „lupilor”.

Foto: www.fcpetrolul.ro, FCP TV, www.realitateasportiva.net

Publicitate