FC Petrolul a confirmat despărțirea de Florin Plămadă și Claudiu Herea. Paul Antoche nu-i pe „listă”, acum

Dragos Trestioreanu -

FC Petrolul a confirmat despărțirea de Florin Plămadă și Claudiu Herea. Paul Antoche nu-i pe „listă”, acum

După ce-a circulat intens zvonul potrivit căruia conducerea clubului găzarilor ar fi intenționat să le propună fundașului central Florin Plămadă și mijlocașului ofensiv Claudiu Herea rezilierea amiabilă a contractelor lor cu FC Petrolul, astăzi, 18 ianuarie 2019, pe siteul www.fcpetrolul.ro a venit și confirmarea, cei doi fotbaliști devenind istorie pentru trupa de la Ploiești, după ce semnaseră în vara trecută.

Florin Plămadă (foto la titlu, în meciul când adversar i-a fost fratele mai mare, Ionuț, de la ASU Poli Timișoara) – care era apreciat drept „copilul” și pariul său, de către președintele executiv al Petrolului, Cristi Vlad, moldoveanul fiindu-i coechipier la defuncta SC FC Petrolul, în eșalonul secund – a bifat 15 meciuri în echipamentul galben-albastru și s-a putut lăuda cu înscrierea unui gol, reușit pe arena Ilie Oană. Fundaș central cu un CV bun, cuprinzând mai multe meciuri pe prima scenă, Plămadă a avut evoluții oscilante la Petrolul, neașteptate pentru cartea de vizită a lui. A avut și meciuri mai bune, dar și foarte slabe, din păcate acestea din urmă predominând. Situație în care, despărțirea de el a fost justificată.

Claudiu Herea (foto sus, în text, devansându-l pe portarul Snagovului, Florin Iacob) a fost un jucător mult dorit de către același Cristi Vlad, cel care s-a zbătut să-l aducă la Ploiești încă din pauza de iarnă a campionatului Ligii a III-a, atunci când fusese pus pe liber de Sepsi Sfântu Gheorghe. Herea jr. – fratele mai mic al lui Ovidiu Herea, bine cunoscut din primul eșalon autohton, dar și din cea dintâi ligă din Elveția – nu a dorit să coboare atunci direct în al treilea eșalon, după ce urcase din al doilea în primul. În vară, odată ce Petrolul a promovat în Liga a II-a, Vlad a revenit cu o nouă ofertă, pe care Claudiu a acceptat-o. Ca și Florin Plămadă, nici bucureșteanul nu a confirmat, și el alternând partidele de apreciat, puține însă la număr, cu acelea dezamăgitoare. Fotbalist de execuții, Claudiu Herea a marcat trei goluri foarte frumoase în „galben-albastru”, dar s-au așteptat de la el evoluții pe măsura… numărului de pe tricou: 10! Ceea ce, din nefericire, nu prea a fost cazul, deși – la un moment dat – șeful executiv al Petrolului îl visa a fi chiar un play maker! Astfel încât, și la Herea, propunerea de reziliere făcută de către conducerea clubului a avut acoperire.

În schimb, deși s-a speculat că și el s-ar afla pe lista celor cărora li se va propune o reziliere amiabilă de contract, se aude că mijlocașul central de formație, folosit însă des ca fundaș central, Paul Antoche (foto jos), ar rămâne, deocamdată, în lotul Petrolului, urmând ca viitorul lui la club să fie stabilit cu un alt prilej. Asta după ce se zvonește că ar fi avut deja o rundă de discuții la birouri cu oficialii „lupilor”, una neurmată însă vreo decizie.

Foto: www.fcpetrolul.ro (www.sportpictures.eu – Răzvan PĂSĂRICĂ)