FC Petrolul a devenit… „Crucea Roșie”? E adevărat că Blănaru și Deac nu au fost puși pe lista disponibilizaților pentru că ar fi rămas „în pom”?

Dragos Trestioreanu -

FC Petrolul a devenit… „Crucea Roșie”? E adevărat că Blănaru și Deac nu au fost puși pe lista disponibilizaților pentru că ar fi rămas „în pom”?

Pe parcursul turului ediției de campionat 2019-2020 a Ligii a II-a de fotbal, la FC Petrolul Ploiești, echipă care și-a anunțat drept obiectiv, încă dinaintea startului eșalonului secund, promovarea pe prima scenă a sportului rege autohton, au mai fost înregimentați atacantul Ștefan Blănaru (foto sus, al doilea de la dreapta, alături de Saim Tudor, Manolache și Avram),  și mijlocașul de bandă Gabriel Deac (foto în text, în dreapta, lângă Walace). Ambii au venit de la formații din L1, Hermannstadt Sibiu și, respectiv, FC Voluntari. Nici unul, nici altul, însă, nu au prins vreo formă deosebită, numai fotbalistul originar din Moldova Nouă, venit la Ploiești din Ardeal, punctând o singură dată, la Cluj, în victoria la scor a Petrolului în dauna Sănătății, în Cupa României, el bifând cu totul cinci meciuri (153 de minute), la L2. Asta în vreme ce acela din Bistrița nu a avut parte de nici măcar atât, tot în cinci partide disputate, adunând cu două minute mai puțin față de coechipierul lui! Și a fost vorba, nota bene, despre jucători care au Liga 1 în CV, Ștefan Blănaru putându-se lăuda cu prezența, destul de recent, într-o finală de Cupa României, pierdută în fața echipei CSU Craiova, scor: 0-2, pe „Arena Națională”, iar Gabriel Deac chiar cu un trofeu al competiției KO, cucerit pe… „Ilie Oană”, la Ploiești, în dauna Astrei Giurgiu, și cu Supercupa României, obținută la Botoșani, în fața campioanei ediției 2016-2017, Viitorul Constanța, cu 1-0!

După astfel de evoluții precare, suporterii s-au mirat că pe lista disponibilizaților au apărut un Ștefan Bărboianu sau un Ionuț Cioinac, de exemplu, dar nu și Blănaru și Deac. Pe la colțuri s-a auzit că, de fapt, situația contractuală a celor doi din urmă ar fi cea care a transformat-o pe FC Petrolul într-o… „Crucea Roșie”, ei fiind păstrați în lot până la finele campionatului deoarece, dacă ar fi fost dați afară acum, ar fi rămas pe dinafară în acest campionat, fiind la al treilea transfer, jucând și la Hermannstadt, respectiv FC Voluntari, înainte de Petrolul! Ar fi un motiv și nu prea. Nu ar fi, pentru că fiecare fotbalist își asumă un risc, atunci când trece de la o echipă la alta pe parcursul aceluiași sezon, fiind conștient că o eventuală lipsă de formă, implicit absența evoluțiilor bune, poate conduce la rămânerea „în pom” pentru câteva luni. Dar, la Ploiești, se pare că au avut… noroc, dacă aceasta o fi și explicația continuării lor la FC Petrolul! Nu-i normal, dar dacă așa a decis „managementul”… 

Foto: www.fcpetrolul.ro