FC Petrolul a luat împrumut doi viitori componenți ai lotului pentru Europeanul „U 21” din Italia și Malta

Dragos Trestioreanu -

FC Petrolul a luat împrumut doi viitori componenți ai lotului pentru Europeanul „U 21” din Italia și Malta

Astăzi, 8 ianuarie 2019, puțin după 16.00, fotbaliștii de la Petrolul Ploiești s-au întâlnit, pentru prima oară în noul an, cu suporterii fideli ai lor, vremea de afară – gradele din termometru bătând undeva spre minus 5 sau 6 grade Celsius – și ora mai puțin convenabilă pentru simpatizanții „lupilor” care au serviciu justificând numericul redus, fiind maximum 300 de fani în tribuna 0 și în cele două peluze. Cei prezenți la fața locului, care au înfruntat gerul, s-au bucurat însă de noutățile oferite de către conducerea clubului găzarilor, cu prilejul reluării pregătirilor pentru cele 17 etape rămase de disputat din ediția în curs a campionatului Ligii a II-a.

Astfel, așa cum am mai scris, a fost adus și prezentat, împreună cu ceilalți 27 de petroliști de pe teren, mai vechi sau mai noi, mai vârstnici sau mai tineri, și cel care – dacă va trece cu bine mâine, 9 ianuarie, de vizita de specialitate de la Centrul Național de Medicină Sportivă București – va semna un contract, se spune, întins pe un an și jumătate. Ar fi vorba de fapt, până la vreun alt eventual transfer, de unicul străin din efectivul „galben-albaștrilor”, grecul Chrysovalantis Kozoronis (26 ani; foto mijloc, în text, primul din dreapta). În afara acestuia au mai fost observați pe gazon, la capitolul „noutăți”, și un portar moldovean de peste Prut, Ianoș Brînză (20 de ani; foto sus, în text, primul de la dreapta), detașat până la finele campionatului de la FC Botoșani, el fiind unicul tânăr împrumutat cu clauză de cumpărare la vară, și Florin Borța (foto jos, în text), junele în vârstă de 20 de ani trimis la Petrolul de către Devis Mangia, antrenorul italian al echipei CSU Craiova, ce-și dorește ca elevul său să joace mai mult după cele trei meciuri oficiale bifate în toamnă în primul eșalon. Adevărata lovitură de imagine totuși în ceea ce privește fotbaliștii incluși în categoria „U21” a fost dinamovistul Robert Marian Moldoveanu (foto lângă titlu, primul din stânga), un atacant de 19 ani și 1,79 metri, care se laudă deja cu 44 de meciuri disputate în Liga 1 și cu 6 goluri marcate tot pe prima scenă. Și Moldoveanu va fi detașat la Ploiești până la finele sezonului.

De subliniat că Borța și Moldoveanu au făcut parte din efectivul lui Mirel Rădoi, de la echipa națională „U 21”, care a reușit, după 20 de ani, o nouă calificare la turneul final al Campionatului European de profil, care se va desfășura anul acesta în Italia și Malta. Coechipieri cu Ionuț Radu, Adrian Rus, Alexandru Pașcanu, Mihai Butean, Olimpiu Moruțan, Ianis Hagi, Adrian-Tabarcea Petre sau George Pușcaș, cu siguranță că Florin și Robert vor fi piese importante în angrenajul Petrolului, de evoluțiile lor din retur depinzând, fără doar și poate, prezența în lotul de la Euro „U 21”.

Dacă despre Borța, Brînză și Kozoronis, ca și de Bogdan Rusu, care va apărea mâine la Ploiești și va fi împrumutat până la vară de la FC Hermannstadt Sibiu, se auzise de mai multă sau mai puțină vreme, secretul în privința aducerii lui Moldoveanu a fost foarte bine păstrat, chiar dacă trativele demaraseră în luna decembrie a anului trecut. Până la urmă, deci, nu a fost mijlocașul Andrei Târcoveanu, un alt june dinamovist, ci – mult mai bine – Robert Marian Moldoveanu, un atacant cu simțul porții! Dar, vor mai veni și alți jucători, auzindu-se că ar fi vorba despre un portar autohton și despre un număr 10 străin, însă nu numai de atât.

Foto: www.fcpetrolul.ro și captură FCP TV