FC Petrolul a plecat la Brașov cu 26 de fotbaliști îmbarcați în noul autocar. Trei vor fi împrumutați, iar la unul s-a renunțat. A picat amicalul de la Târgu Mureș

Dragos Trestioreanu -

FC Petrolul a plecat la Brașov cu 26 de fotbaliști îmbarcați în noul autocar. Trei vor fi împrumutați, iar la unul s-a renunțat. A picat amicalul de la Târgu Mureș

Așa cum era de așteptat, în noul autocar al FC Petrolul, achiziționat de Veolia Apă și Servicii SRL cu o sumă în jur de 100.000 de dolari și recent colantat, au urcat mai puțini fotbaliști decât cei prezenți la reunirea din 17 iulie 2017, de pe arena Ilie Oană. Atunci au fost 30, dintre care cinci portari, iar astăzi în cantonamentul de la hotelul Lux Divina, din Brașov, au ajuns 26, dintre cei de la reluarea pregătirilor trei urmând a fi detașați, iar la altul, tânărul goal-keeper „U 19” Bogdan Scorici (Dinamo 2 și CS Voluntari), s-a renunțat. Un alt apărător al buturilor, Cătălin Nițache, alias Toto, va fi împrumutat posibil la Petrolistul Boldești, grupare retrogradată în Liga a IV-a, în această vară. Evident, detașarea tânărului Nițache are drept explicație dorința conducerii tehnice ca el să poată prinde mai multe minute pe teren. Tot împrumutați vor fi și doi apărători veniți în iarnă, Roberto Alecsandru și Alexandru Radu putând avea aceeași direcție, spre Boldești, dacă nu cumva se vor găsi alte soluții între timp.

709_def370f20b8034fbc30979a97fd4f4cfÎn stagiul de pregătire din urbea de la poalele Tâmpei, staff-ul tehnic format din antrenorul principal Octavian Grigore, antrenorul secund Ciprian Pura, antrenorul cu portarii Gheorghe Liliac și preparatorul fizic Marius Haită îi va avea la dispoziție pe următorii jucători: Mirel Bolboașă, Ionuț Marinică, Raul Botezan („U 19”) – portari; Alexandru Vagner, Răzvan Catană, Alberto Olaru („U 19”), Jean Prunescu, Gabriel Frâncu, Daniel Chiriță, Mihai Velisar („U 19”), Valentin Țicu („U 19”) – fundași; Nini Popescu, Marius Paul Antoche, Marius Chindriș, Alexandru Puchea, Claudiu Tudor, Georgian Păun, Dragoș Gheorghe, Alexandru Ciocâlteu, Tiberiu Nițescu („U 19”), Alexandru Tudor Șaim („U 19”) – mijlocași; Roland Stănescu, Sergiu Arnăutu, Adrian Vintilă, Cosmin Lambru („U 19”), George Dumitru („U 19”) – atacanți. După cum se observă, FC Petrolul are în lot nu mai puțin de 8 fotbaliști cu vârsta sub 19 ani, trei urmând a fi obligatoriu pe teren în cele 90 de minute de joc, iar concurența pe restul de opt posturi va fi foarte mare. Mai mult ca sigur, se va merge pe un portar senior, șapte jucători de câmp la fel și trei „U 19”, existând și varianta – dar mai greu de crezut că se va apela des la ea – cu un portar „U 19”, doi „U 19” în câmp și opt seniori tot acolo.

autocarÎn ceea ce privește programul de meciuri, amicale și oficiale, a intervenit o modificare, în sensul că a picat, la cererea gazdelor, poate cel mai important test, cel de pe 29 august, de la Târgu Mureș, cu retrogradata insolventă din Liga 1, ASA, acestui joc luându-i locul însă alte două partide de verificare la Turneul „Nicolae Pescaru”, de la Brașov. Unul care va reuni echipe cu tradiție din fotbalul autohton, precum ASC Oțelul Galați, CSA Steaua București, FC Petrolul Ploiești și ACS Steagu Roșu (așa se numește echipa!). În fapt, este vorba despre urmașe ale unor branduri, aflate acum însă în eșaloanele inferioare, cu mențiunea că FC Petrolul și ASC Oțelul sunt divizionare C, din această vară. Vor fi două zile de meciuri, pe 3 și 4 august, iar după cum scrie www.republikanews.ro, ploieștenii ar putea debuta cu brașovenii. În eventualitatea în care vor trece de gazdele, găzarii vor disputa finala, cu ASC Oțelul sau CSA Steaua. Dacă joi, „lupii” vor combate după-amiază, de la 17.30, vineri, finala mică va începe la 9.00, urmată – după două ceasuri – de ultimul act al competiției amicale. Organizatorii Turneului „Nicolae Pescaru” – unul dintre cei mai mari foști echipieri ai vechiului Steagului Roșu și, totodată, președinte de onaore al actualului ACS Steagu Roșu – vor emite tichete de intrare în valoare de 10 lei, fiecare. În rest, programul de jocuri-test rămâne neschimbat, reamintind că Tudor și coechipierii săi vechi și noi vor juca în Cupa României miercuri, 9 august, iar în caz de calificare vor avea alt meci, peste două săptămâni, în așa-zisa competiție KO.

Foto: FC Petrolul Facebook Official și www.republikanews.ro