Iar e „tărăboi” cu/la Petrolul! Marșând la o „provocare media”, președintele interimar al clubului găzarilor nu s-a limitat numai la explicații, ci a dat și în unii colegi! Culmea, președintele în concediu îl numea „copilul” lui!

Dragos Trestioreanu -

Iar e „tărăboi” cu/la Petrolul! Marșând la o „provocare media”, președintele interimar al clubului găzarilor nu s-a limitat numai la explicații, ci a dat și în unii colegi! Culmea, președintele în concediu îl numea „copilul” lui!

Ieri, 12 decembrie 2022, un jurnalist cred că întors deja din Qatar, de la Campionatul Mondial de Fotbal, a postat o informație, pe www.gsp.ro, potrivit căreia – aflând din surse interioare ale clubului găzarilor – la FC Petrolul s-au pus bazele unui plan în direcția declarării insolvenței. Deoarece nu a verificat înainte de a scrie care este forma de organizare a Petrolului, una pe model ONG, ce nu permite intrarea în insolvență, ci – Doamne ferește! – conduce direct la desființare, colegul de breaslă a „băgat în ele”, așa cum se spune în jargonul jurnalistic. Prilej pentru președintele interimar al „lupilor”, Claudiu Tudor (foto sus, la titlu), să- demonteze, foarte simplu, știrea ce se dorea pesemne o bombă de presă.

De aici însă, de la supărarea pricinuită de o postare fake și până la a se profita de ocazie și a se da în trei colegi de club, președintele în concediu Costel Lazăr (foto sus, text), vicepreședintele Octavian Grigore (foto mijloc) și directorul de marketing Mihai Constantinescu (foto jos), percepuți drept oamenii celui dintâi, faptul nu-l ajută deloc pe Tudor. Era destul că Lazăr și cu unul dintre membrii AGA au fost recent pe poziții diferite în privința unor aspecte din club, încât să se mai vină, acum, și cu acuze că toți trei au intrat în concediu, medical sau de odihnă, tocmai când când se apropiau meciurile contra Rapidului și a FC U 1948 Craiova.

Nu prea înțeleg, de altfel, supărarea aceasta câtă vreme atunci când fostul director sportiv a acceptat funcția de președinte interimar, Lazăr, Grigore și Constantinescu erau deja în concediu. Fiind apăsat de noua funcție și de organizarea meciurilor mai sus-amintite, Claudiu Tudor putea, desigur, să refuze postul. Fie apreciindu-se depășit din lipsă de ajutor sau din ce știe ce alte motive. Nu l-ar fi condamnat  absolut nimeni, fiind vorba despre un tânăr om de fotbal, altfel admirabil de sufletist, dar fără experiență administrativă. Una pe care se capătă în timp, în ani mai exact, ci nu doar în unul și jumătate. Dacă nu crede așa ceva, îl poate întreba cum este cu președinția asta pe predecesorul lui Marius Stan, de exemplu, căruia nu i-au fost de ajuns aproapte trei ani în fotoliul de președinte executiv să afle 100% ce și cum.

Îmi aduc aminte că atunci când se mai iscase un scandal intern, ultrașii cerând dreptul de semnătură pentru Claudiu Tudor, cu siguranță că au avut încredere în puterea lui de a conduce clubul și de a aduce bani. Acum, când beneficiază de acel drept de semnătură, pentru care s-au luptat suporterii, și are și posibilitatea să aducă bani destui, ceea ce nu reușise, s-a zis, președintele în concediu și directorul de marketing, ce rost mai avea să-i arate cu degetul că l-au lăsat fără ajutor? Când accepți tacit un post, adică fără comentarii, asta echivalează cu o conștientizare a propriilor competențe. Dar și că se știe perfect ce se poate face în funcția respectivă. Dacă se începe munca prin a se văita de una și de alta, acuzând, printre alții, și pe un om care te considera, public, ca fiind un „copil” al lui, ce mai poate înțelege suporterul de rând? OK, s-a vrut postul, s-a acceptat, repet, nimeni nu zice nimic și nici nu trebuie s-o facă. Dar, nu se poate acuza imediat „monstruoasa moștenire” ori „lipsa de ajutor”, căci – fără a se realiza – înseamnă a se recunoaște că nu-i deloc ușor acolo sus, în glob. Și mai trebuie să se știe și că, în calitate de șef al unui club, nu se va face în continuare muncă de director sportiv, ci NUMAI și NUMAI de președinte executiv, ceea ce, popular, este altă mâncare de pește! În acest context, chiar mai avea nevoie Petrolul, acum, spre final de an, de alte animozității interne, de alt scandal, câtă vreme în media centrală i se tot cântă… prohodul?!?

Foto: www.fcpetrolul.ro, www.gsp.ro și www.realitateasportiva.net