FC Petrolul are un staff tehnic beton. De-acum, doi posesori de licență PRO, pe banca „găzarilor”

Dragos Trestioreanu -

FC Petrolul are un staff tehnic beton. De-acum, doi posesori de licență PRO, pe banca „găzarilor”

Dacă în sezonul trecut, 2017-2018, în tur, staff-ul tehnic al echipei din Seria a III-a a Ligii a III-a, FC Petrolul Ploiești, era condus de un posesor al licenței PRO, Octavian Grigore, iar în retur, odată cu instalarea lui Romulus Ciobanu, nu a mai fost la fel, de-acum trupa „lupilor” se poate lăuda chiar cu doi, dintre cei patru membri ai „băncii”, care dețin acest act oficial, maximum pentru un antrenor de fotbal.

Secund al lui Leo Grozavu și la FC Botoșani, în primul eșalon, după care a fost principal, anul trecut, atât la Concordia 2 Chiajna, în tur, cât și la Voința Turnu Măgurele, în retur, ambele foste adversare ale Petrolului în al treilea eșalon, Mugur Cornățeanu a ținut cu tot dinadinsul să-i calce pe urme șefului său. Astfel, s-a înscris la cursurile pentru obținerea licenței PRO, pe care le-a absolvit cu brio, acum, într-o promoție cu Aurică Țicleanu, Cosmin Bărcăuan, George Ogăraru și Nicolae Dică, printre alții. Cu toții – excepție făcând însă tocmai actualul secund al Petrolului, aflat în cantonament în Slovenia – au primit o diplomă frumoasă, de față fiind prezent și președintele FRF, Răzvan Burleanu, și directorul tehnic al federației, Mihai Stoichiță, ex-tehnician principal al echipei-fanion a Ploieștiului și a Prahovei.

Odată cu revenirea în țară, Mugur Cornățeanu va merge la Casa Fotbalului pentru a-și ridica documentul care atestă că poate fi și antrenor principal la Liga 1. Astfel, FC Petrolul este printre puținele formații din Liga a II-a care are în staff-ul tehnic doi antrenori posesori ai licenței PRO: Grozavu și Cornățeanu. Rămâne acum de văzut ce va însemna acest avantaj și pe teren, în viitoarea ediție de campionat, care va debuta pe 4 august.

Foto: www.botosanionline.ro și www.fcpetrolul.ro