2.500 de fani ai Petrolului sunt invitați să-și încurajeze echipa de suflet într-un nou derbi cu Steaua! Biletul la meci și drumul spre București costă numai 35 de lei! Amatorii de a face deplasarea sunt așteptați la arena Ilie Oană, pentru a achita contravaloarea tichetelor de joc și de tren

Dragos Trestioreanu -

2.500 de fani ai Petrolului sunt invitați să-și încurajeze echipa de suflet într-un nou derbi cu Steaua! Biletul la meci și drumul spre București costă numai 35 de lei! Amatorii de a face deplasarea sunt așteptați la arena Ilie Oană, pentru a achita contravaloarea tichetelor de joc și de tren

Anul trecut, în toamnă, la Ploiești, pe arena Ilie Oană, s-a reînnodat șirul derbiurilor dintre o echipă numită FC Petrolul și o alta cu denumirea de Steaua. În fapt, cea din urmă și-a câștigat abia în instanță dreptul legal de a fi urmașa fostei echipe ce-a purtat același nume, cealaltă devenind FCSB. În 2021, a fost 2-0 pentru Vali Țicu și coechipierii lui, grație „dublei” golgheterului „lupilor”, malianul Sory Ibrahim Diarra. Atunci, s-a jucat în sezonul regular, iar sâmbătă, 2 aprilie 2022, de la ora 14.30, a fost programată prima manșă a întâlnirilor din play-off, returul urmând a avea loc pe „Ilie Oană”, în etapa cu numărul 7. În acest moment, Petrolul se află pe locul 1, cu 50 de puncte, urmată de FC Hermannstadt Sibiu, tot pe loc de promovare directă, cu 44 de puncte, Universitatea Cluj (43) și CSA Steaua București (38), cele din urmă două formații fiind pe poziții de baraj. Ultimele două trupe din ierarhia play-off-ului sunt Concordia Chiajna, cu 37 de puncte, respectiv Unirea Slobozia (33).

În vederea deplasării spre București, cu trenul, și apoi, cu autobuzele puse la dispoziție de RATB, la noua arenă din bulevardul Ghencea, suporterii liderului vor avea la dispoziție 2.500 de bilete pentru derbi. Unul dintre acestea plus cel pentru mijlocul de transport costă numai 35 de lei, potrivit informațiilor furnizate de către organizatori. Cu mențiunea că amatorii de a se deplasa cu autoturismele personale vor achita numai contravaloarea tichetului de meci, adică 15 lei, pentru peluza în care va fi repartizată galeria echipei FC Petrolul. Tot potrivit precizărilor celor care se ocupă de bunul mers al deplasării la București, în vederea prezenței la derbi și, implicit, a încurajării favoriților, până acum au fost comandate 1.000 de bilete la meci, dintre care achitate puțin peste 500. Cele care au și sosit, deja (vezi foto sus). Cum obiceiul este de a se lăsa înscrierea pe ultima „sută de metri”, se are în intenție de a se mai comanda încă 1.000 sau chiar 1.500 de tichete, organizatorii dorindu-și ca FC Petrolul să fie încurajată de o galerie așa cum merită o echipă care conduce detașat, de mai multă vreme, plutonul Ligii a II-a de fotbal.

De la ultimul fabulos „desant” în capitala țării al suporterilor culorilor galben-albastre au trecut aproape nouă ani. Iar atunci, pe 1 Iunie, de Ziua Copilului, nu mai puțin de 30.000 de fani echipați cu tricouri galbene – în ceea ce a fost cea mai grozavă deplasare a unei galerii aparținând unui club de fotbal din provincie – au încurajat frenetic o echipă a Petrolului, pentru a câștiga Cupa României! Atunci, de pe „Arena Națională”, ploieșteni, prahoveni, bucureșteni, bănățeni, ardeleni etc., la unison, au adus la Ploiești, împreună cu o echipă cu suflet mare, al doilea mare trofeu cucerit după 1989, la capătul finalei disputate în compania trupei de la CFR Cluj. Sigur, acum nu mai este ca în 2013, fără doar și poate. Dar, pentru a retrăi ceea ce s-a petrecut în urmă cu aproape un deceniu, este absolut obligatoriu ca actuala formație – cea antrenată de Nae Constantin – să aibă alături numeroși fani și să simtă astfel suportul a cât mai multor simpatizanți. De aceea, trebuie profitat de TOATE cele 2.500 de tichete oferite de către cei de la CSA Steaua. Bilete care trebuie, o repet, musai a fi cumpărate ABSOLUT TOATE! A nu se uita niciun moment că o victorie în „Ghencea”, sâmbătă, poate netezi drumul revenirii pe prima scenă a unui nou PETROLUL! Haideți petroliști, nu ezitați să concurați și vă bucurați la/de primul succes din play-off al „lupilor”, dar nu numai!

Foto: Facebook Octav PREDA, Ionuț CĂRBUREANU și www.wikivand.com