FC Petrolul caută victoria la Saelele fără un fotbalist cu 77 de meciuri în Liga 1 și Cupa României. Nu-i accidentat, ci este doar o decizie tehnică!

Dragos Trestioreanu -

Antrenorul principal al FC Petrolul Ploiești, Octavian Grigore, s-a orientat asupra lotului de 18 jucători pentru meciul foarte-foarte important de la Saelele, cu ACSF Voința Turnu Măgurele, programat sâmbătă, 21 octombrie 2017, de la ora 15.00. Din nou, ca și de fiecare dată aproape în această ediție de campionat, Tavi Grigore uimește prin opțiunile sale, însă nu neapărat că i-a inclus, acum, în efectiv pe atacanții Roland Stănescu și Adrian Vintilă, pe care la derbiul cu AFCM Alexandria îi trimisese în tribună, ci mai ales pentru că l-a lăsat în afara lotului pe un fotbalist cu aproape 80 de meciuri în Liga 1 și Cupa României, cu 3 prezențe în preliminariile Europa League, cu un retur de campionat jucat la fosta mare campioană a Bulgariei, ȚSKA Sofia (9 meciuri în așa-numita Liga Parva, primul eșalon bulgar, unde a bifat 2 goluri și un assist), un fotbalist care, în anul 2012, era cotat la nu mai puțin de 600.000 de euro pe www.transfermarkt.de!!! Are 5.305 minute în toate competițiile, mai puțin cele din Liga a IV-a și Liga a III-a, la FC Petrolul. A evoluat în primul eșalon la Astra Ploiești, Dinamo București,  Poli Iași și FC Brașov!

În vârstă de 31 de ani, cea a deplinei maturități fotbalistice, Georgian Păun – căci despre el este vorba -, golgheter al Petrolului ’52 în Liga a IV-a, un jucător cu glezna fină, un „Artist”, cu reușite de mare spectacol și cu aptitudini de a fi adesea decisiv, nu mai are loc nici măcar pe banca de rezerve!!! Acolo unde a început deja să se… obișnuiască, tot așa cum a devenit familiar și cu introducerea pe teren a sa pentru maximum 10-15 minute, pe final de meciuri! Nu mai departe de derbiul mai sus-amintit, cu Alexandria, a intrat în joc abia în minutul 84, având la dispoziție 540 de secunde, cu minutele de prelungire cu tot! Ce putea să facă? Să câștige de unul singur meciul? Nu trebuie a fi cine știe ce specialist pentru a-ți da seama că Păun a căzut în dizgrație – de ce și pentru ce, cine știe! – și astfel de decizii dure i-ar putea slăbi concentarear și motivația deosebite tocmai când echipa are mai multă nevoie de spiritul său creator. Adică, la duelul de mâine de la Saelele, unde joacă acasă Voința Turnu Măgurele, și posibil la cel de marți, 24 octombrie, 18.00, de pe arena Ilie Oană, contra echipei CS Mioveni, în „16” -imile Cupei României. Chiar are Petrolul atât de mulți play-makeri – înclin să cred că ar mai fi doar Claudiu Tudor, abia revenit după o absență mai lungă! -, încât să se dispenseze atât de ușor de Gergian Păun la confruntarea capitală din județul Teleorman?!? Cam mare riscul asumat înaintea acestui joc, de către șeful staff-ului tehnic, singurul decident în alcătuirea lotului Petrolului, potrivit declarației oferite www.gazetaph.ro de către președintele executiv al clubului găzarilor, Cristian Vlad!

Altfel, în cantonamentul de la Zimnicea, localitatea de domiciliu a patronului… Astrei Giurgiu, Ioan Niculae, au ajuns următorii 18 petroliști: Bolboașă și Marinică (portari); Catană, Prunescu, Frâncu, Velisar, Claudiu Tudor, Antoche, Chindriș, Olaru, Popescu, Lambru, Ciocâlteu, Saim Tudor, Nițescu, Arnăutu, Stănescu și Vintilă (jucători de câmp). Față de disputa de acasă cu AFCM Alexandria, încheiată nedecis, scor: 1-1 (1-1), au sărit din schemă Georgian Păun și Dragoș Gheorghe, trimiși pe teren în derbi în minutele 84 și, respectiv, 72, cu mențiunea că cel din urmă revenise de curând după o accidentare ce l-a ținut ceva timp dincolo de gazon și acum i-a recidivat. În locul lor au reapărut în lot, cum am scris mai sus, Stănescu și Vintilă, nici ei nepreabucurându-se de minute în acest tur de campionat, din partea antrenorului principal al lor!

De data aceasta, CCA nu a mai delegat, la Saelele, un central din lotul Ligii 1, ci unul care a fost… retrogradat de acolo, economistul vâlcean Cătălin Buși. El va fi asistat de către un concitadin, Florin Păunescu, asistent din efectivul celei dintâi ligi, și Marian Truță, din Băbeni, județul Vâlcea, din același lot cu Buși. Observatorul pentru arbitraj este un fost cavaler al fluierului, to0t oltean, Marian Ezaru, domiciliat la Craiova, iar cel de joc – intransigentul angajat al FRF, bucureșteanul Sorin Cojocaru, cam abonat la meciurile Petrolului!

De precizat că partida dintre Voința Turnu Măgurele și FC Petrolul nu va putea fi urmărită la Digisport, televiziunea lui Teszari Zoltan fiind refuzată de a o prelua în direct de către conducerea gazdelor, de același refuz lovindu-se și ploieștenii de la www.sportonlineph.ro, care au transmis până acum toate meciurile din Liga a IV-a, Cupa României și Liga a III-a ale Petrolului, pe canalul de YouTube! Cum, din faza „16”-imilor competiției KO, FRF a cedat, contra cost, drepturile exclusive de transmisie pe internet unei firme, următorul joc al „galben-albaștrilor”, ce va putea fi văzut live, va fi cel cu Atletic Bradu, din etapa a X-a a campionatului celui de-al treilea eșalon, de săptămâna viitoare.

Foto: www.sportonlineph.ro