Șase zile la superlativ pentru FC Petrolul la Side: condiții de top la cazare și masă, antrenamente pe teren cu gazon biliard, sală de forță foarte bine dotată, vreme excelentă și debut cu dreptul în meciurile-test!

Dragos Trestioreanu -

Șase zile la superlativ pentru FC Petrolul la Side: condiții de top la cazare și masă, antrenamente pe teren cu gazon biliard, sală de forță foarte bine dotată, vreme excelentă și debut cu dreptul în meciurile-test!

Marți, 3 ianuarie 2023, fotbaliștii de la FC Petrolul Ploiești, seniori și „under” vechi și noi, s-au pus, pentru prima oară în noul an, sub comanda staff-ului tehnic condus de Nicolae Constantin, la primul antrenament, unul ce-a avut loc pe arena Ilie Oană. A doua zi, pe 4 ianuarie, după prânz, lotul stabilit de către tehnicianul mai sus-precizat, din care au lipsit trei jucători care fuseseră prezenți la ședința de pregătire din urmă cu 24 de ore, a luat cap-compas Turcia. Mai precis stațiunea Side, din zona Antalyei, acolo unde s-a făcut „camparea” la hotelul The Sense DeLuxe, cel având condiții de cazare și masă excelente, ca și dotări pe măsură. Este vorba despre un stabiliment turistic în apropierea căruia au continuat antrenamentele, pe un gazon de masă de biliard, și s-a bifat și primul meci-test din 2023.

La Side, dată ora târzie la care s-a ajuns la „The Sense”, nu s-a mai putut face nici obișnuita dezmorțire, lăsată pe a doua zi, joi, 5 ianuarie. Au urmat patru zile cu câte două ședințe de pregătire, iar ieri, rezultatele celei dintâi părți a pregătirilor s-au putut cuantifica pe parcursul partidei amicale cu a șasea ocupantă, din 10 participante în competiția primei ligi a Azerbaidjanului, Turan Tovuz. Este un campionat în care joacă cu mult succes fostul petrolist francez Abdellah Zoubir, echipier al liderului detașat Qarabağ FK, și antrenează românul Laurențiu Reghecampf, la Neftçi Baku PFK, o trupă clasată pe ultima treaptă a podiumului, aflată însă la 12 lungimi în urma celei de pe prima poziție.

Cu două formații diferite pe fiecare repriză, cu două excepții pentru o anumită perioadă de timp, FC Petrolul a reușit să se impune în ambele mitanuri. Scorul final a fost de 3-2 (2-1), după o remontadă, 3-1 de la 0-1, de apreciat. Constantin a început cu următorul „11”: Vâlceanu – Achim, Olaru, Huja – Ciobanu-Vanghele, Dumitriu, Purtić, Velisar – Bratu, Budescu, Grozav. A continuat din repriza secundă cu aproape un altul: Moroz – Mathaus, Meijers, Huja – Olaru, Seto, Dumitriu, Țicu – Tucaliuc, Moldoveanu, Grozav. După cum se observă, singurii rămași pe teren au fost Huja și Grozav. Dar, și din cauza accidentării celui dintâi, apoi și a „under”-ului împrumutat de la Farul Constanța, au mai intrat și doi dintre foarte tinerii jucători din propria academie, alături de încă tot atâția de acolo: Pătrașcu, Tolea, respectiv Ioniță și Bucur. Cei cărora li s-a alăturat tot un fotbalist împrumutat, Borța, de la CSU Craiova.

Unul dintre golgheterii echipei ” lupilor”, în SuperLigă, Gicu Grozav a suplinit absența celuilalt rămas acasă din cauza lipsei vizei de intrare în Turcia, nigerianul Irobiso, și a întors scorul, încă din repriza I. „Dubla” lui a fost consemnată în minutele 28 și 42, ulterior deschiderii scorului de către Nazim (6). La reluare, destul de repede, Meijers (52) a adus desprinderea, iar Huseynov a stabilit rezultatul final, 3-2, după transformarea unei lovituri de pedeapsă, în minutul 65. Momentele neplăcute ale jocului au fost accidentările lui Huja și Tucaliuc, cei care au trebuit să fie înlocuiți.

Astăzi, marți, 10 ianuarie, după prezența tuturor jucătorilor la sala de forță a hotelului gazdă, de dimineață, urma să aibă loc, după-amiază, un antrenament cu mingea, vremea ceva mai închisă, după primele zile cu soare, neputând stopa activitatea condusă de Nae Constantin. Miercuri, 11 ianuarie, de la ora 15.00 (un ceas mai devreme în țară), se va disputa, tot la Side, al doilea meci-test, cel contra KS Lechia Gdańsk (locul 14, din 18 echipe ale Ekstraklasei, adică primul eșalon al Poloniei). O grupare aflată cu numai un punct mai mult decât cea dintâi poziție retrogradabilă. Lechia beneficiază, acasă, de o arenă cu peste 40.000 de locuri, este un club înființată în 1951, care domiciliază în marele oraș-port Gdańsk.

Unul dintre portarii polonezilor este slovacul în vârstă de 37 de ani Dušan Kuciak, ex-internațional fost și la defuncta FC Vaslui în anii de glorie ai acesteia. Din efectivul formației din Gdańsk fac parte nu mai puțin de 13 străini, în afara lui Kuciak mai fiind  fundașii austriac (Stec), suedez (Castegren), brazilian (Holz), croat (Maloča) și israelian (Hanna), mijlocașii germani (Clemens și Terrazzino), olandez (de Kamps), leton (Tobers), turc (Durmus) și atacanții malian (Diabate) și portughez (Paixão). Un meci care se anunță interesant, dar care, la această oră, nu se știe dacă va fi și preluat în direct pe FCP TV. Așa cum nu a fost nici cel cu Turan Tovuz, dar care poate fi văzut în reluare pe siteul Ligii Profesioniste de Fotbal din Azerbaidjan! De subliniat că, de la finele săptămânii trecute, au ajuns la Side și președintele executiv interimar Claudiu Tudor și cel care i-a luat locul ca director sportiv, jurnalistul Marian Dima, fost ofițer de presă, dar nu numai, la retrasa Astra Giurgiu.

Foto: www.fcpetrolul.ro

Publicitate