Preparatorul fizic spaniol Carlos Menendez și underul Zoran Mitrov – singurele noutăți de la reunirea Petrolului pentru sezonul 2023-2024. Asta dacă nu cumva sunt considerați tot așa și cei nouă jucători reveniți după împrumuturi la alte echipe!

Dragos Trestioreanu -

Preparatorul fizic spaniol Carlos Menendez și underul Zoran Mitrov – singurele noutăți de la reunirea Petrolului pentru sezonul 2023-2024. Asta dacă nu cumva sunt considerați tot așa și cei nouă jucători reveniți după împrumuturi la alte echipe!

Luni, 12 iunie 2023, la arena Ilie Oană s-a desfășurat primul antrenament al FC Petrolul în vederea abordării ediției 2023-2024 a SuperLigii. Sub comanda unui staff cu o singură modificare, preparatorul fizic spaniol Carlos Menendez (foto la titlu, în dreapta) în locul lui Carmel „Bebe” Bărbulescu, au fost prezenți 27 de fotbaliști, dintre care o altă noutate, în afara ibericului, a fost underul Zoran Mitrov (ex-FC Brașov). Presa centrală de sport, www.prosport.ro și www.gsp.ro, a anunțat că Petrolul este pe cale să mai bată palma cu un portar ceh, Lukas Zima (foto jos; 29 de ani), produs al Slaviei Praga și aparținând vreme de un deceniu de clubul italian Genoa, dar ultima oară apărând la Venlo, în Olanda. O altă noutate din efectiv o să fie stoperul brazilian Guilherme Gomes Garutti, revenit în România după vacanță, dar menajat acum din cauza zborurilor lungi.

Staff-ul tehnic al „lupilor”, format din antrenorul principal Florin Pârvu, antrenorul secund Eugeniu Cebotaru, antrenorul portarilor, Cătălin Grigore, și preparatorii fizic Carlos Menendez și Laurențiu Marinescu, au condus o ședință de pregătire la care au participat portarii Andreas Leitner, Andrei Jercălău, Mihail Berbeacă (împrumutat la CSM Olimpia Satu Mare, Liga 3 ), fundașii Seniko Doua, Paul Papp, Bart Meijers, Georgi Pashov Juan Pătrașcu (la CS Păulești, Liga 3), Antoniu Manolache (la Gloria Bistrița, Liga 3), Mihai Velisar (la Concordia Chiajna, Liga 2), mijlocașii Ismaël Diomande (foto sus, în stânga), Lucian Dumitriu, Stefan Purtic, Seto Takayuki, Alin Boțogan (la Unirea Slobozia, Liga 2), Robert Enache (la CS Blejoi, Liga 3), Constantin Budescu, Ionuț Zaharia (la Flacăra Moreni, Liga 3), Mario Bratu, Vlad Bogdan (foto sus, în dreapta; la Unirea Dej, Liga 2), Gheorghe Grozav, Zoran Mitrov (ultima dată FC Brașov), Mihnea Rădulescu, Raul Bucur, Mario Ioniță și atacanții Robert Moldoveanu și David Ilie (CS Blejoi, Liga 3). După cum se observă, deocamdată, din lot au făcut parte 20 de români și 7 străini, 14 seniori și 13 cu statut de under. Au fost învoiți și vor sosi în zilele următorii brazilienii Jair Tavares da Silva și Jefferson Nogueira Junior, plus nigeriano-portughezul Christian Irobiso.

S-ar părea că intenția conducerii administrative – la antrenament participând și împrumutătorul Marian Copilu, și președintele executiv Claudiu Tudor, cei care au luat loc pe banca de rezerve – și a conducerii tehnice a fost mai mult de a-i vedea la lucru, mai întâi, pe tinerii underi care au fost împrumutați la alte echipe, în sezonul trecut. Asta în condițiile în care, chiar dacă au fost și alți underi împrumutați, dar nechemați la primul antrenament, a surprins aceeași situație în care s-au aflat și seniorii Alexandru Sabău și Dragoș Gheorghe(ambii foști la CSA Steaua București, Liga 2), Serge Ekollo și Vlad Prejmerean (ambii la Unirea Slobozia, Liga 2) sau Alexandru Saim Tudor (la FC Brașov, Liga 2).

Nu a surprins totuși și absența lui Marian Huja, portughezo-românul care va termina recuperarea după o intervenție chirurgicală la ligamente abia în luna iulie, apoi cea a lui Cătălin Tolea, nerefăcut încă după o accidentare la gleznă, dar și a lui Iustin Răducan, aflat la echipa națională „U18”. În schimb, aflat sub contract până pe 30 iunie 2023, s-a prezentat la antrenament și Geo0rgi Pashov, Mai mult ca sigur însă, fostul internațional bulgar, nu va mai face parte din lotul pentru sezonul următor al Petrolului. Probabil că mai multe noutăți se vor afla când echipa va fi în cantonamentul din Slovenia, în cel din Austria fiind de dorit ca efectivul pentru campionat să fie deja alcătuit 100%. Altfel, o informație cvasi-certă ar fi că revenirea unui alt under, cu 70 de meciuri și 11 goluri în Liga 1, într-un interval de doi ani, Ianis Stoica, nu ar mai fi de actualitate pentru FC Petrolul.

Foto: www.fcpetrolul.ro