FC Petrolul, cu o săptămână înaintea reluării pregătirilor. A mai… „transpirat” una-alta, între timp

Dragos Trestioreanu -

FC Petrolul, cu o săptămână înaintea reluării pregătirilor. A mai… „transpirat” una-alta, între timp

Autocar FC Petrolul nebranduit, gsp.ro, 8 iulie 2017, 49 de locuriLuni, 17 iulie 2017, adică peste exact o săptămână, campioana județului Prahova, la fotbal, FC Petrolul Ploiești, așa cum se numește după ce și-a adjudecat, luna trecută, la licitație, mărcile de la Primăria Ploiești, își va relua pregătirile în vederea abordării ediției 2017-2018 a campionatului Ligii a III-a. Un drept câștigat după dubla manșă de baraj disputată în compania campioanei județului Dâmbovița, Dentaș Tărtășești, cea care a fost… desființată ulterior! Dar, nu numai pentru campionat se vor antrena petroliștii, ci și pentru Cupa României. De de fapt, debutul oficial în sezonul viitor urmează să se facă tocmai în această competiție – așa-numită KO.

Astfel, pe 9 august, mai mult ca sigur pe arena Ilie Oană, FC Petrolul va primi replica Petrolistului Boldești, divizionară C la începutul ediției în curs a Cupei României. Acum însă, Petrolul este în al treilea eșalon național, iar Petrolistul i-a luat locul în al patrulea. Dar gazdă trebuie să fie echipa care, la startul întrecerilor, combătea la un nivel inferior.

Cristian Vlad cap, foto Gabi DimaÎn ceea ce privește „mutările” din lot, numai achiziționarea lui Alexandru Puchea (Petrolistul Boldești) și Sergiu Arnăutu (Luceafărul Oradea) a fost făcută publică până în prezent, de restul nou-veniților trebuind să se ocupe în această săptămână președintele executiv Cristian Vlad (foto, în text), cel care intenționează ca, până la reunire, să aibă lotul complet sau, cel puțin, aproape de a fi complet. Cât privește contingentul de jucători cu vârsta de sub 19 ani – nota bene, trei trebuind să fie folosiți pe tot parcursul unui meci de Liga a III-a -, în afara lui Alberto Olaru, care a terminat bacalaureatul cu o medie foarte bună (9,51), Mihai Velisar, Tiberiu Nițescu și Valentin Țicu, va mai fi și fostul golgheter al turului ediției 2016-2017 a campionatului Ligii A Prahova, Cosmin Lambru (CS Blejoi; foto jos), el urmând a semna cât de curând contractul cu clubul găzarilor, părțile înțelegându-se deja, verbal. Dar nu numai Lambru, ci și alți foarte tineri fotbaliști, al căror nume este ținut la secret până la semnarea unui angajament, vor mai fi înregimentați. La fel se va întâmpla, de altfel, și în cazul seniorilor care vor fi transferați. Abia după ce capitolul „veniri” va fi terminat, se va discuta și despre cel al „plecărilor”. Evident, în afara lui Claudiu Chiș și a lui Ilie Dumitrescu, care au optat pentru o despărțire de Petrolul ’52 chiar înaintea finalului sezonului oficial.

Cosmin Lambru, fcpetrolul.roTotuși, a mai „transpirat” ceva între timp, și anume… fotografia noului autocar al echipei, un Mercedes, de culoare albă, producție 2010, aflat deocamdată în vamă, la București, acolo unde a și fost pozat de reporterii de la siteul cotidianului central Gazeta sporturilor. Urmează să fie colantat în culorile galben și albastru, existând chiar șanse să fie văzut luni, la reunire, de către cei care vor dori să fie alături de favoriții lor, la primul antrenament pentru sezonul 2017-2018. O ședință de pregătire care s-ar fi dorit să fi fost devansată cu 48 de ore, pentru a atrage la stadion mii de suporteri ai „lupilor”, care ar fi fost liberi în prima zi a week-end-ului. Însă, cum sâmbătă, 15 iulie, de la ora 21.00, pe „Ilie Oană” se va desfășura meciul dintre Juventus București  și Dinamo, din cea dintâi etapă a campionatului Ligii 1, a trebuit să se rămână la ziua stabilită inițial, cea de luni. De subliniat că, deși pe toată arena scrie FC Petrolul, iar conducătorii acesteia își doresc ca echipa lor să evolueze acasă, în Liga a III-a, tot sâmbăta, ca și în cel de-al patrulea eșalon, de data aceasta sunt la mâna… televiziunilor. Cele care vor alege când să joace pe propriul teren mai sus-amintita Juventus, dar și proaspăta câștigătoare a Supercupei României, FC Voluntari, ambele alegând „Ilie Oană” ca loc unde să combată pe propriul teren. Deci, Petrolul va afla în ce zi va disputa meciurile de acasă doar după ce deținătoarele drepturilor de transmisie TV vor anunța programul rundelor primului eșalon național. Cam mare aglomerația pe stadionul cel mare din Ploiești!

Foto: www.gsp.ro, Gabi Dima și www.fcpetrolul.ro