FC Petrolul i-a dat drumul juniorului Antonio Ristea să plece definitiv la CS Mioveni! Pentru un an și jumătate devine jucătorul argeșenilor

Dragos Trestioreanu -

FC Petrolul i-a dat drumul juniorului Antonio Ristea să plece definitiv la CS Mioveni! Pentru un an și jumătate devine jucătorul argeșenilor

Pe data de 8 ianuarie 2019, la reluarea pregătirilor pentru ultimele 17 etape rămase de disputat din ediția de campionat 2018-2019, din efectivul Petrolului pus sub comanda staff-ului tehnic condus de Mugurel Cornățeanu și prezentat suporterilor aflați în tribună au făcut parte și câțiva juniori. Printre ei s-a aflat și fundașul central Antonio Ristea, reîntors din Germania, de la Academia Unterrath, din Duesseldorf, acolo unde fusese coechipier, printre alții, cu unul dintre fiii fostului petrolist Aurel Joe Panait, Patrick-Dominic Panait.

Dar, deși prezent la reunire, pe www.liga2.ro s-a făcut public că Ristea a fost împrumutat la o altă divizionară B, CS Mioveni, acolo unde ar fi fost dorit de către un ex-petrolist, noul antrenor principal al „galben-verzilor” Daniel Oprița. Cel care, în altă ordine de idei, îl are din nou în subordine pe fundașul lateral fost „lup” Dean Beța, ca și la fosta Juventus București. La momentul respectiv, s-a crezut că detașarea este una utilă, Antonio putând juca mai mult la Mioveni, decât ar fi avut ocazia la clubul la care a crescut. Numai că www.gsp.ro a anunțat astăzi că juniorul petrolist s-a despărțit de tot de găzari, semnând un contract pe un sezon și jumătate cu CS Mioveni, una dintre echipe tari ale Ligii a II-a. 

„Da, așa este, am primit sâmbătă (n.r. – 26 ianuarie 2019) dezlegare de la Petrolul și am semnat cu Mioveniul, înțelegându-mă foarte bine cu domnul Daniel Oprița și sperând că voi putea juca mai mult în partea de campionat rămasă din liga a doua” – a declarat, azi, pentru www.gazetaph.ro, junele Antonio Ristea. Deoarece, se știe că, în cazul juniorilor de reală perspectivă, despărțirile definitive sunt rare, am căutat să aflu explicația celei din cazul lui Ristea. Se zice astfel că există o poveste lungă, căreia merită să-i acord mai multă atenție. Fapt pentru care voi reveni mâine asupra transferului fotbalistului în vârstă de 17 ani, cedat de FC Petrolul la CS Mioveni.

Foto: Facebook personal