FC Petrolul i-a prezentat oficial pe Kozoronis și Rusu. Vin la rând „U 21”. Au plecat Velisar, Rus și Ristea

Dragos Trestioreanu -

FC Petrolul i-a prezentat oficial pe Kozoronis și Rusu. Vin la rând „U 21”. Au plecat Velisar, Rus și Ristea

Astăzi, 10 ianuarie 2019, siteul www.fcpetrolul.ro i-a prezentat oficial pe doi dintre jucătorii aduși în această pauză competițională de iarnă: mijlocașul central grec Chrysovalantis Kozoronis (foto la titlu, împreună cu agentul său și cu președintele executiv al clubului găzarilor, Cristi Vlad; 26 de ani, 1,79 metri) și atacantul Bogdan Gheorghe Rusu (28 de ani, 1,80 metri).

Primul dintre fotbaliștii menționați mai sus a jucat ultima oară în Football League, eșalonul secund din țara natală, la echipa Ergotelis, pentru care semnase pe 13 septembrie 2018. A mai evoluat la PAS Giannina, în Superliga Greciei, din 19 iulie 2015 și până pe 19 ianuarie 2018, atunci când s-a transferat în cea dintâi ligă din Scoția, Premiership, la Hamilton Academical FC, club de care s-a despărțit însă repede, rămânând liber de contract la data de 30 martie, anul trecut, și făcând, apoi, o pauză competițională de aproape cinci luni și jumătate. Kozoronis a bifat la Ergotelis, în ediția 2018-2019 a ligii secunde, 8 partide (672 de minute, în total), marcând un gol și având un assist. Grecul și-a pus, acum, apostila pe un contract întins pe un an și jumătate cu FC Petrolul Ploiești, urmând să joace în fața apărării, profilul său fiind unul defensiv, dar remarcându-se și prin șuturile de la distanță, procedeu uzitat de el și la loviturile libere, din care a reușit să marcheze de mai multe ori în carieră. În acest moment, Chrysovalantis Kozoronis, care are o cotă de 600.000 de euro, pe www.transfermarkt.de, este unicul fotbalist străin din lotul „lupilor”, după ce olandezul Jeroen Lumu și-a reziliat contractul cu puține etape înainte de finele anului trecut, iar angajamentul lui Toto Tamuz a fost reziliat cu discreție, fostul internațional israeliano-nigerian având prevăzută o clauză potrivit căreia dacă nu putea ajunge, până în iarnă, la o formă normală de competiție, atunci urma automat despărțirea. Ceea ce s-a și întâmplat, de fapt.

Al doilea jucător prezentat azi este o figură cunoscută pentru iubitorii de fotbal din Ploiești, el fiind legitimat la Astra pe 1 ianuarie 2011, venind de la Farul Constanța, a fost detașat apoi la CF Brăila, pe 27 iulie 2012, reîntorcându-se pe „Columbia” după un an și trei zile, dar numai pentru puțin peste două săptămâni, fiindcă a fost împrumutat, de la… Astra Giurgiu, la SC Bacău, periplul său prin urbea așa -numită a aurului negru încheindu-se. De-atunci, vârful de atac a prins vârful carierei sale, în campionatul trecut, în echipamentul divizionarei secunde FC Hermannstadt Sibiu, alături de care a promovat în primul eșalon, fiind unul dintre golgheterii acesteia, marcând aproape etapă de etapă! Până a ajunge în orașul de pe Cibin, Rusu a mai jucat la FC Brașov, în municipiul natal, și la Foresta Suceava. El a fost detașat până la finele sezonului, de la echipa antrenată de Vasile Miriuță, dar are opțiune de transfer definitiv, la vară, la Petrolul, informația că și-ar fi reziliat angajamentul cu clubul ardelean fiind negată de către fotbalist. În tur, golgheterul sezonului trecut a început ca titular, dar apoi, încet-încet, a devenit prima rezervă, ba chiar și a doua, reușind să marcheze doar o singură dată.

În toată cariera de până în prezent, Bogdan Rusu are 225 de meciuri, în primele două ligi și în Cupa României, 70 de goluri marcate, 16 pase de gol, 1 gol/206 minute și 14.405 minute jucate. Într-adevăr, un CV foarte bun pentru o echipă clasată în prezent pe locul al III-lea în Liga a II-a! Cota lui, pe siteul de specialitate www.transfermarkt.de, este de 300.000 de euro, el putând să fie și vârf împins, dar și al doilea vârf, fiind recunoscut prin viteza deosebită pe care o pune în practică, perfect, la lansările lungi. A făcut furori în meciul de la Sibiu, în care Hermannstadt a eliminat-o pe Steaua din Cupa României, a înscris atunci, jucând ulterior și finala ediției 2017-2018 a competiției KO, pierdută onorabil în fața echipei de prim eșalon CSU Craiova.

Urmează curând și prezentarea jucătorilor „U 21” veniți acum, Ianoș Brânză, Forin Borța și Robert Moldoveanu, dar probabil și a altor viitori nou-veniți, vehiculându-se și numele fostului goal-keeper de la defuncta SC FC Petrolul, Alberto Cobrea. Totodată, astăzi, s-au antrenat cu SCM Gloria Buzău (liderul unei serii din Liga a III-a), sub comanda lui George Timiș și a prahoveanului Mihai Dinu, fundașul stânga petrolist Mihai Velisar (foto jos, primul din dreapta; 19 ani) și cel dreapta, Andrei Rus (18 ani), împrumutați pentru șase luni la echipa din județul vecin, iar fundașul central Antonio Ristea (17 ani), prezent și el la reunire marți, 8 ianuarie, a fost detașat la CS Mioveni, apărând pe teren cu prilejul primei ședințe de pregătire condusă de Daniel Oprița și Fane Nofitovici, abia instalați la trupa argeșeană.

Foto: www.fcpetrolul.ro