A promis, a lungit-o, a venit, în sfârșit! Să vedem când o să și joace! Pe scurt: despre Constantin Budescu!

Dragos Trestioreanu -

A promis, a lungit-o, a venit, în sfârșit! Să vedem când o să și joace! Pe scurt: despre Constantin Budescu!

Marți, 2 august 2022, s-a înfăptuit și ceea ce declarase la un moment dat, pentru www.gazetaph.ro, și nu prea era crezut de câte unii, președintele executiv al FC Petrolul, Costel Lazăr (foto jos, în dreapta, împreună și cu directorul sportiv Claudiu Tudor, cel din stânga): prezentarea oficială la echipa „lupilor” a lui Constantin Budescu (foto sus și jos), după 11 ani de periplu prin alte părți ale acestuia! La vremea respectivă, Lazăr precizase clar că Budescu va fi adus fără impresari, iar staff-ul tehnic trebuia să-l antreneze! Acesta o va face de luna viitoare, atunci când se anticipează că va fi din nou apt de joc! A fost și motivul, se zice, pentru care Budescu ar fi și întârziat semnarea unui contract – acum a făcut-o pentru două sezoane cu FC Petrolul -, adică tocmai pentru a-și da seama dacă va mai putea juca fotbal sau nu.

Din ce mi-au povestit foști fotbaliști, în urma unor accidentări grave, implicit cu absențe de durată, perioada de revenire la forma de dinaintea acestora ar fi egală cu aceea a lipsei post-factum. Deci, din aprilie și până în septembrie sunt cinci luni. Implicit, cel căruia i se mai spune și Budi ar fi același bine cunoscut de toată suflarea fotbalistică autohtonă – un ARTIST AL FOTBALULUI, adică – abia prin februarie, anul viitor. Nu ar fi rău nici atunci, e drept! Deoarece, se anticipează că în semestrul unu 2023 va fi „bătaia peștelui”, așa cum se zice.

Important este însă că președintele Costel Lazăr s-a ținut de cuvânt și l-a readus în clubul găzarilor pe Costin Budescu, iar acum, „mingea” este la Nae Constantin, cel care va trebui să îl readucă la un nivel înalt și pe teren! A fost vestea plăcută a zilei de ieri, alături de anunțul de pe www.fcpetrolul.ro potrivit căruia Gabriel Tamaș, autorul primului gol al Petrolului în Superligă, și căpitanul Valentin Țicu au fost incluși, de către Liga Profesionistă de Fotbal, în „Echipa etapei a treia”!

Foto: www.fcpetrolul.ro și Ionuț CĂRBUREANU