Dacă Harrison Manzala va fi prezentat joi, oficial, de FC Petrolul, Félix Mathaus mai are de așteptat încă, posibil, cinci zile, până s-ar putea să fie declarat „lup” cu acte în regulă!

Dragos Trestioreanu -

Dacă Harrison Manzala va fi prezentat joi, oficial, de FC Petrolul, Félix Mathaus mai are de așteptat încă, posibil, cinci zile, până s-ar putea să fie declarat „lup” cu acte în regulă!

Așa cum am anunțat de curând, doi fotbaliști străini erau în așteptarea actelor pentru a deveni cât mai repede echipieri ai FC Petrolul Ploiești. Mai aproape se afla Harrison Manzala Tusumgama (foto sus, în stânga, alături de noi colegi ai săi și de președintele executiv Costel Lazăr), dar speranțe avea și Félix Mathaus Lima Santos (foto jos), încă nedeclarat liber de contract la acea dată. Totuși, și acesta din urmă avea șanse de a fi decretat astfel la ședința CNSL, din cadrul FRF, de pe 23 august 2022.

În cele din urmă, fotbalistul născut în Franța, reprezentând culorile până la „U 20” ale Republicii Democrate Congo, a convenit cu oficialii Petrolului pentru semnarea unui contract întins pe două sezoane și care va expira pe 30 iunie 2024. Manzala a primit cartea verde, s-a antrenat cu noua echipă a sa, la Pleașa și Blejoi, în această săptămână, și a participat și la un eveniment comemorativ, la biserica de lângă arena Ilie Oană. Potrivit directorului sportiv Claudiu Tudor, francezul va fi prezentat oficial astăzi, 25 august, și va face parte, probabil, și din lotul de 20 pentru meciul de la Ploiești, contra CS Mioveni, de sâmbătă, 27 august, de la ora 19.00.

În schimb, Félix Mathaus nu a avut noroc la ședința CNSL, discutarea cazului acestuia fiind decalată până pe 30 august (vezi facsimil, mijloc). De reamintit că Mathaus a evoluat până la finalului sezonului trecut al Ligii 1, fiind căpitanul echipei Gaz Metan Mediaș. Din acest motiv, ste posibil să fi depus mai târziu – decât alți foști jucători ai ardelenilor – actele pentru a deveni liber de contract. Dar, mai mult ca sigur, acest fapt va prinde concretețe peste numai cinci zile. După ce va căpăta acest statut, fotbalistul din Insulele Capului Verde va fi legitimat imediat și inclus în efectivul „lupilor”, fiind cu pregătirile la zi, conform aceluiași Claudiu Tudor.

Foto: www.fcpetrolul.ro, www.frf.ro și www.playsport.ro