FC Petrolul împrumută un junior de la academia lui Gică Hagi. E ploieștean și a plecat la 12 ani de acasă

Dragos Trestioreanu -

FC Petrolul împrumută un junior de la academia lui Gică Hagi. E ploieștean și a plecat la 12 ani de acasă

Miercuri, 10 ianuarie 2018, la reluarea pregătirilor liderului Seriei a III-a a celui de-al treilea eșalon național de fotbal, FC Petrolul Ploiești, pe gazonul foarte bun al arenei Ilie Oană a intrat și un foarte tânăr fotbalist provenind de la Academia „Gheorghe Hagi”. Mihai Ene este un ploieștean care va împlini, pe 17 ianaurie, 18 ani și care a plecat la Ovidiu în urmă cu șase ani. „M-au tot căutat încă de când aveam opt sau nouă ani, însă am convenit cu părinții mei că eram prea mic ca să plec atunci de acasă” – a declarat nou-venitul, la sincronul acordat televiziunilor aflate la stadion, adăugând că, „după ce am fost la grupa antrenorului Nicolae Anița, la SC FC Petrolul, trecând apoi la Petrolul 95, unde am fost pregătit de Gabriel Lefter și Claudiu Toader, am plecat la Viitorul și am căpătat acolo o experiență deosebită, ca și în competiția europeană la care am participat”.

Cu trupa de profil a lui Gică Hagi, Ene a participat la șapte meciuri din bine cunoscuta UEFA Youth League, adunând 255 de minute. A fost și internațional „U 15” și „U 16”, fiind inclus, acum, și la „U 19”. De altfel, împrumutat până la finele campionatului, stângaciul ploieștean, un număr 10, așa cum îi place lui Hagi să spună, este un câștig mare pentru grupul de juniori al „galben-albaștrilor’ și s-ar putea să intre ca titular, el devenind deja un concurent foarte serios pentru ceilalți jucători de aceeași vârstă din lotul găzarilor.

Dezinvolt și pe teren, la miuță, cât și în fața microfoanelor, la sincron, acolo unde a avut un discurs apreciat, Mihai Ene poate fi considerat deja drept o achiziție foarte bună făcută de c[tre conducerea Petrolului. Există speranțe că detașarea lui la Petrolul s-ar putea prelungi și din vară încolo. De la Viitorul, tot la o echipă cu mare tradiție, Universitatea Cluj, a mai fost detașat un Ene, Cristian, dar care este puțin mai vârstnic decât Mihai.

Foto: www.fcpetrolul.ro (cu fes, între Daniel Cârjan și Cosmin Lambru)