FC Petrolul, în zodia echipelor de pe locul 5. Vine la rând, pe „Ilie Oană”, Concordia 2 Chiajna

Dragos Trestioreanu -

FC Petrolul, în zodia echipelor de pe locul 5. Vine la rând, pe „Ilie Oană”, Concordia 2 Chiajna

Înaintea etapei a XVIII-a, CS Tunari, precedenta adversară, de pe arena Ilie Oană, a Petrolului, a venit la Ploiești clasată pe poziția a cincea în ierarhia la zi. După eșecul de marți, 3 aprilie 2018, trupa lui Tudorel Dumitru – cea mai bună oponentă a „lupilor” de până acum, din Seria a III-a a Ligii a III-a, chiar dacă a pierdut! – a picat pe a șaptea. După doar trei zile, astăzi, 6 aprilie, de la ora 16.00, ploieștenilor li se va oferi replica, a doua oară la rând, de către o altă grupare de pe locul 5, Concordia 2 Chiajna, învingătoare marți, acasă, în dauna Flacării Moreni, scor: 3-0, una dintre reușite fiind a junelui Florin Cioablă, detașat de la Viitorul și împrumutat și la falimentatul Rapid, promovat degeaba în Liga 1, în mandatul lui Dan Alexa. Al doilea meci consecutiv al găzarilor cu o echipă ilfoveană va debuta la ora 16.00, pe „Ilie Oană”, și va fi arbitrat de Sorin Adrian Costreie, din Buftea, asistat la cele două linii de Nicușor Marin (Suseni, județul Argeș) și Șerban State, din Curtea de Argeș, toți trei urmând a fi monitorizați de către fostul arbitru bucureștean Costel Băntescu, iar organizatorii jocului au căzut în sarcina unui constănțean, tot Costel, dar Petre.

În această etapă, una a… indirectelor, AFCM Alexandria are parte, pe teren propriu, de un adversar facil, Flacăra, pe care a învins-o la scor, în tur, la Moreni. Astfel încât, chiar dacă este posibil ca antrenorul principal al Petrolului, Romulus Ciobanu, să procedeze la modificări în formula de start, din motive obiective, strategia lui trebuie pe deplin înțeleasă. Asta mai ales că, la valoarea efectivului avut de el la dispoziție, este exclus să-și asume mari riscuri, chiar dacă „satelitul” Concordiei este în formă bună, fără a număra totuși în echipa de bază jucători cunoscuți. Însă, așa ceva nu va slăbi gradul de atenție al „lupilor”, cei care știu că nu au voie să facă vreun pas greșit, deoarece la Alexandria, săptămâna viitoare, pentru derbiul cu AFCM, musai să aibă un ecart de 2 puncte! „Satelitul” Concordiei are acum 21 de puncte, după un bilanț aproximativ echilibrat, cu 6 victorii, trei remize și 7 înfrângeri, a marcat 24 de goluri și a primit cu unul mai mult, fiind antrenată de fostul echipier al Farului, Mugur Cornățeanu, secondat ex-astristul Marin Dună.

Cât o privește pe Petrolul, nu ar fi chiar exclus ca staff-ul tehnic al său, din care, în afara principalului Ciobanu, mai fac parte secundul Ciprian Pura, antrenorul portarilor, Cătălin Grigore, și preparatorul fizic Marius Haită, să opteze pentru următoarea formulă de început: Bolboașă – Prunescu, Ichim, A. Olaru – Saim Tudor, Antoche, Andor, Velisar – Nini Popescu, Lambru, Ciocâlteu. Dar, să vedem…

În partida din toamnă trecută, desfășurată pe arena centrală „Concordia”, din Chiajna, „lupii” s-au acomodat foarte bine și repede la suprafața de joc sintetică de acolo, impunându-se cu scorul de 2-0 (1-0), grație reușitei din penalti a lui Sergiu Arnăutu și golului din acțiune al lui Dragoș Gheorghe (foto jos, primul din dreapta, felicitat de coechipieri după ce și-a desprins echipa pe tabela de marcaj), cel al cărui împrumutat intenționat, în iarnă, la CS Blejoi a eșuat, din cauza unei pubalgii severe, de care mijlocașul de bandă stângă nu a mai scăpat nici acum! De notat că la „satelitul” ilfovenilor au evoluat atunci jucători care au prins minute în Liga 1, la Concordia sau la alte echipe, precum Alin Dobrosavlevici (în prezent la Dunărea Călărași, în L2), Florin Răsdan (trecut definitiv la CSA Steaua, în Liga a IV-a) sau Cristian Ciobanu (detașat la Juventus București, tot în primul eșalon național).

Foto: www.fcpetrolul.ro și www.liga2.ro