FC Petrolul, înaintea tragerii la sorți a „16”-imilor Cupei României. Va fi o adversară de Liga 1, 2 sau 3?

Dragos Trestioreanu -

FC Petrolul, înaintea tragerii la sorți a „16”-imilor Cupei României. Va fi o adversară de Liga 1, 2 sau 3?

Miercuri, 11 octombrie 2017, de la ora 11.00, postul de televiziune Pro X va transmite „în direct”, din sala Nicolae Dobrin, de la Casa Fotbalului, tragerea la sorți a „16”-imilor Cupei României, fază a competiției în care s-a calificat și divizionara C actuală, FC Petrolul Ploiești. Comisia de competiții a FRF-ului a decis ca formațiile care au acces la acest nivel să fie împărțite în două urne. Astfel, în urna „A” vor fi introduse numele grupărilor care s-au calificat, în ediția trecută, în optimi, iar în urna „B”, trupele care s-au calificat la acest nivel sau intră acum în întreceri.

Drept urmare, în „A” vor fi următoarele 14 echipe: Viitorul Ovidiu (L1), FCSB București (L1), Astra Giurgiu (L1), CS Universitatea Craiova (L1), CFR Cluj (L1), Dinamo București (L1), Gaz Metan Mediaș (L1), FC Voluntari (L1), CSM Politehnica Iași (L1), ACS Poli Timișoara (L1), ASA Târgu Mureș (L2), CS Mioveni (L2), CS Afumați (L2) și Dacia Unirea Brăila (L2). Celelalte 18 formații fac parte din urna „B”, după cum urmează: FC Botoșani (L1), Concordia Chiajna (L1), Juventus București (L1), Sepsi Sfântu Gheorghe (L1), UTA Arad (L2), Chindia Târgoviște (L2), Academica Clinceni (L2), ASU Poli Timișoara (L2), FC Argeș Pitești (L2), FC Hermannstadt Sibiu (L2), Metaloglobus București (L2), Știința Miroslava (L2), CSM Școlar Reșița (L3), Sănătatea Cluj (L3), Aerostar Bacău (L3), Unirea Slobozia (L3), FC Universitatea Cluj (L3) și FC Petrolul Ploiești (L3).

La tragerea la sorți se va împerechea câte o echipă din urna „A” cu una din urna „B”. După epuizarea celor din urna „A”, echipele rămase în urna „B” vor juca între ele, conform tragerii la sorți. Situație în care, după cum se poate observa, viitoarea adversară a Petrolului – trupă care s-a calificat în „16”-imi după victoria cu 4-1 de pe terenul Agricolei Borcea, prin golurile marcate de Saim Tudor, Alexandru Ciocâlteu, Nini Popescu și Roland Stănescu – poate fi și o echipă de eșalon secund, ba chiar și din al treilea, nu numai din primul! Jocurile se vor disputa într-o singură manșă, pe terenul echipei de eșalon inferior, iar în cazul în care sunt din același, gazda se stabilește prin tragere la sorți. Totodată, dacă televiziunile care dețin drepturile de transmisie exclusivă optează pentru preluarea live în nocturnă a unui meci, iar echipa gazdă nu are instalație de profil, partida se va muta în localitatea cea mai apropiată, care dispune de așa ceva. Evident, există și cazuri în care echipele care au drept de a fi gazde, dar nu beneficiază de instalație de nocturnă, acceptă să evolueze pe terenurile oponentelor, care o au.

Formațiile calificate în optimi sunt cele care se vor impune după 90 de minute de joc, iar dacă scorul este egal, se va proceda la două reprize de prelungiri a câte 15 minute și – dacă egalitatea persistă și după 120 de minute – la lovituri de departajare. Grupările care au ajuns în faza „16”-imilor vor primi sume de bani mai mari, de la FRF, decât cele din turul IV național.

Foto: www.fcpetrolul.ro