FC Petrolul, înaintea unei victorii care s-o apropie la un singur punct de ultima treaptă a podiumului!

Dragos Trestioreanu -

FC Petrolul, înaintea unei victorii care s-o apropie la un singur punct de ultima treaptă a podiumului!

Un rezultat din etapa desfășurată în Săptămâna Mare i-a bucurat peste poate pe suporterii Petrolului care nu au încetat să spere că echipa lor favorită va promova, la vară, în Liga 1. A fost vorba, evident, despre victoria poate că neașteptată a unei echipe care se luptă să se salveze de la retrogradare, Ripensia Timișoara, pe terenul formației de pe ultima treaptă a podiumului Ligii a II-a de fotbal, poziție care va asigura, la final de sezon, calificarea în barajul de accedere în cel dintâi eșalon, Universitatatea Cluj. Pe „Cluj Arena”, ieri, „Ripi” a fost condusă, încă din debutul meciului, după golul lui Gavra, a egalat, tot în prima repriză, prin Dumiter, fotbalist care a reușit remontada în a doua, însă numai pentru puțin timp, Hațiegan restabilind echilibrul pe tabelă. În sfârșit, în ultimul minut de prelungiri dictate de arbitrul Kovacs Szabolcs, nu mai puțin de opt, ca urmare a accidentării serioase la cap a lui Mansour, fostul atacant al lui ACS Poli, Drăghici, a adus, printr-un lob de la distanță, o victorie care i-a mai scăpat de emoții pe bănățeni și i-a făcut fericiți pe ploieșteni!

Însă, dacă astăzi, 27 aprilie 2019, de la ora 12.00, pe „Ilie Oană”, petroliștii nu vor reuși – deși pare incredibil, acum, să nu o facă! – să câștige în dauna unei alte echipe amenințate – ba, chiar mai serios – cu retrogradarea, Daco-Getica București, atunci rezultatul de ieri nu îi va ajuta cu absolut nimic pe găzari. În schimb, dacă „lupii” se vor impune, atunci se poate vorbi, iar, cu maxime speranțe despre posibilitatea unei promovări. Într-un joc în care Gheorghe Mulțescu nu-i va avea la dispoziție, așa cum am mai scris, pe suspendații Saim Tudor și Bucșa, dar va beneficia de revenirile altor doi, care și-au ispășit etapa de stat în tribună, Marinescu și Borța, s-ar părea că antrenorul principal al Petrolul va opta pentru trecerea la un 1-4-3-3 ultraofensiv. Unul cu doar doi „U 21” în câmp, reintroducându-l între buturi pe portarul pe care predecesorul Mugurel Cornățeanu îl debutase, tot acasă, cu Metaloglobus, cu acele consecințe pe care, cred eu, nu le-a uitat încă nimeni! Drept urmare, iată cum ar putea arăta un prim „11” al „galben-albaștrilor” contra unei grupări care îl poate avea în atac pe Nica, achiziționat definitiv de la același club, dar lăsat împrumut, un sezon, la trupa din București, pentru a juca mai mult, tot la Daco Getica mai fiind transferați, definitiv, foștii petroliști Isvoranu și Grecu: Brînză – Borța, Sarris, Ghinga, Țigănașu – Chindriș, Kozoronis, Marinescu – Rusu, Arnăutu, Moldoveanu. Dacă așa va fi, pe trioul ofensiv puternic va pica sarcina marcării golurilor victoriei atât de necesare, iar pe cel de la mijloc, să asigure un „box to box”  de maximă siguranță, defensiva urmând a-l ajuta pe tânărul goal-keeper să treacă peste emoțiile… redebutului!

Tot un arbitru din anturajul primului eșalon a fost delegat azi, în Sâmbăta Mare, la Ploiești, Cătălin Buși, din Râmnicu Vâlcea, care va fi asistat de un băcăuan, George Bogdan Dută, și de un focșănean, Bogdan Voicu, rezervă fiind Cristian Moldoveanu, din Sfântu Gheorghe. Tot CCA l-a delegat și pe observatorul de arbitri, acesta fiind ex-asistentul din Brașov, Lucian Măiereanu, iar FRF, pe cel de de joc, giurgiuveanul Florentin Barbu. Acestea fiind datele statistice ale unui meci care a devenit… mai mult decât important pentru Petrolul, mai rămâne de văzut câți prahoveni își vor „rupe”, azi, vreo două ore dintr-o zi de mare sărbătoare, pentru a-i conduce pe Marinescu și pe coechipierii acestuia spre un succes care să-i aducă la numai un singur punct de locul de baraj!

Foto: www.fcpetrolul.ro și www.ziare.com